Geen onderdeel van een categorie

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur

1. Open Rainscreen

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : NOMA Arkitekter Foto door : Jean Lorentzen, Petter Nordahl

Isolatie is essentieel voor het beheersen van de binnentemperatuur van een gebouw. Maar er zijn nog meer maatregelen die u kunt nemen met uw wandsamenstellingen om passieve verwarming en koeling nog efficiënter te maken. Een open regenscherm laat lucht door uw gevelbekleding ventileren, waardoor stagnerende lucht en vocht uit het waterdichte membraan worden gehaald en wordt voorkomen dat warme of koude omgevingslucht door de isolatie stroomt. Deze moderne bibliotheekrenovatie maakt gebruik van Kebony-houten gevelbekleding voor dit effect.

2. Natuurlijke gevelbeplatingmaterialen

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect en foto door : Arches

Deze villa, gelegen in een schilderachtige vallei in Litouwen, heeft een holistische, milieuvriendelijke benadering van ontwerp en constructie. Niet alleen complimenteren de vorm en massa het omringende landschap, de architecten hebben producten gespecificeerd met de laagst mogelijke koolstofafdruk. Het gebruik van natuurlijke materialen voor gevelbeplating, dakbedekking en vlonders helpt om de impact van elke bouwklus te minimaliseren. In het geval van deze villa bekleedt duurzaam geproduceerd en vervaardigd Kebony-hout bijna elk buitenoppervlak, waardoor het comfortabel in de boomtak past en de omgeving waarin het leeft helpt beschermen.

3. Gemeenschappelijke buitenruimte

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : Mandaworks Foto door : Anthony Hill Photography

Soms is duurzaamheid meer dan alleen efficiënte boilers en low-impact specificaties. Soms gaat het om het creëren van bewustzijn voor de natuurlijke schoonheid van onze omgeving en het herinneren van mensen aan de gemeenschappen die naast de natuurlijke wereld bestaan. Dit project in Malmö, Zweden biedt inwoners en toeristen een milieuvriendelijke plek om Moeder Natuur in al haar overvloed te verzamelen en te observeren. Om deze verbinding te versterken, gebruikten de ontwerpers lokaal gemodificeerd hout voor de dekruimtes en verhoogde banken.

4. Productie van hernieuwbare, hydraulische energie

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : Stein Hamre Arkitekter P hoto door : Bjørn Leirvik

Deze waterkrachtcentrale in Noorwegen laat iedereen zien dat zelfs de meest technische en functionele projecten van openbare werken niet saai hoeven te zijn. De structuur is een mooie uitdrukking van wat het betekent om hernieuwbare energie in de moderne wereld te verzamelen. De formele expressie in combinatie met intense materialiteit weerspiegelt het serene landschap waaraan het grenst, en wekt zelfs het bewustzijn op voor het belang van een wereld zonder olie-afhankelijkheid. De Kebony houten gevelbekleding zal van nature een zilveren patina ontwikkelen in de loop van de tijd, waardoor de steeds veranderende schoonheid van het buitenleven wordt nagebootst.

5. Dakterrassen en terrassen

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Foto door : Salih Usta

Het dak is misschien wel de meest onderbenutte ruimte in het ontwerp van gebouwen. Het is vaak een bijzaak – iets om regen te laten vallen en mechanische apparatuur te huisvesten. Er zijn echter waardevolle vierkante meters bovenop een gebouw dat niet alleen kan worden gebruikt voor functionele ruimte, maar ook om het energieverbruik te verminderen. Door een plat dak te bouwen, is er bruikbare ruimte voor het verzamelen van dek en kunnen er ook groene daken en bomen worden geplant. Door groen aan uw dak toe te voegen, vermindert u de impact van direct zonlicht en blijft uw gebouw koel, wat de looptijd van actieve koelsystemen verkort.

6. Onderhoudsarme gevelbekleding

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect en foto door : MDH Arkitekter

Duurzaamheid betekent duurzaamheid. Het meest milieuvriendelijke wat u kunt doen bij het ontwerpen van een gebouw, is ervoor zorgen dat het de komende 100 jaar blijft staan. Dit verlaagt de afval- en energiekosten in de loop van enkele decennia en heeft het potentieel om op lange termijn een enorme impact op de mondiale ecologie te hebben. Het gebruik van onderhoudsarme, duurzame gevelbeplatingproducten, zoals de Kebony-overlappingsbeplating die wordt gebruikt in dit studentenhuisvestingsproject, draagt ​​bij aan een lange levensduur van de constructie.

7. Gebruik een milieuvriendelijk ontwerp om te inspireren

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect: The Edible Bus Stop

De beste manier om de milieuvriendelijke liefde te verspreiden, is door deze benaderbaar te maken. Soms kan het te serieus nemen van deze dingen een manier zijn om mensen af ​​te wijzen die niet op zoek zijn naar enkele van de harde waarheden over de gezondheid van onze planeet. Dit project van Get Living London doet precies dat – het gebruikt design om zichzelf voor de gek te houden en brengt ook gemeenschappen samen en praat over het belang van gezond leven. Gezond leven vertaalt zich naar een gezonde planeet door bewust te zijn van de omgevingen waarin we leven.

8. Kleine ruimtes, grote ideeën

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : TYIN Tegnestue & Rintala Eggertsson Architects Foto door : Andrew Devine

Een van de beste manieren om de ecologische voetafdruk van uw huis te verlagen, is door de fysieke voetafdruk van uw huis te verkleinen. Deze retraite voor kunstenaars in Noord-Noorwegen is een perfect voorbeeld van klein leven dat geen hoog design en inherente functionaliteit opoffert. Het is gelegen bovenop een verhoogd dok dat gluurt over een waterweg die beneden langs zwemt. De unieke grindbekleding van Kebony biedt het perfecte compliment voor beukende golven en serene uitzichten op de bergen.

9. Efficiënte LED-verlichting

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : LINK Arkitektur Foto door : Jiri Havran

Het helder en functioneel houden van uw interieur is belangrijk voor elk stuk architectuur. Al dat kunstmatige licht kan echter snel uw elektriciteitsrekening opdrijven – om nog maar te zwijgen van negatieve gevolgen voor het milieu. De Waldorf School in Fredrikstad, Noorwegen gebruikt LED-verlichting met groot effect. De structuur heeft een uitgesproken modern ontwerp dat de luchtkwaliteit en lichtkwaliteit binnenshuis bevordert. Wanneer de grote, strategisch geplaatste ramen het interieur overspoelen met natuurlijk licht, doet een unieke selectie hangende LED-lampen het goed.

10. Duurzame houten vlonders

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : Werner Nasahl, Dipl.-Ing. Architekt Foto door : Salih Usta

Deze voetgangersbrug in Berlijn is een goed voorbeeld van hoe duurzaam geoogste en gemodificeerde houten vlonders geïmplementeerd kunnen worden. Wanneer u zoveel van een bepaald materiaal gebruikt, is het belangrijk om naast de ecologische voetafdruk ook rekening te houden met kwaliteit. Dit product van Kebony is het perfecte alternatief voor meer algemeen gebruikt tropisch hardhout en geeft de brug een geheel eigen karakter.

11. Gerecyclede materialen gebruiken

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : GoBoat Foto door : Olnhausen Design

Deze jachthaven van het bedrijf Go Boat is bedoeld om de schoonheid van het omringende water te promoten door mensen dichterbij te brengen. Ze gebruiken gerecycled plastic om hun boten te bouwen, wat mooi aansluit bij het duurzame hout dat zich uitstrekt over de hele jachthaven en binnen elke boot. Het project hoopt het watertoerisme van Stockholm te stimuleren en tegelijkertijd mensen te laten zien dat niet alle nieuwe productie uit ongebruikte grondstoffen hoeft te komen.

12. Natuurlijk licht

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect: Pir II Foto door : Angell foto AS / © Sindre Karlsen en Pir II

De beste manier om uw gebruik van kunstlicht te verminderen, is door een overvloed aan natuurlijk licht in het interieur te brengen. Dit project voor het Norwegian Institute for Nature Research maakt gebruik van een reeks gefacetteerde volumes met grote glazen openingen, die alle binnenverlichting bieden die ze nodig hebben. Dit zorgt ook voor een geweldig uitzicht op het buitenlandschap, waar de arbeiders van plan zijn om veel natuuronderzoek te doen naar hun uitvaltijd en wanneer ze worden ingeklokt. De enorme ramen zijn onderbroken met duurzame Kebony houten gevelbekleding, wat een natuurlijke dimensie toevoegt aan de gebouw.

13. Traditionele materialen die op innovatieve manieren worden gebruikt

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : KREOD

Dit unieke en bizarre paviljoen van architectenbureau Kreod staat symbool voor de ontwerpgrenzen die je kunt verleggen met de meest conventionele bouwmaterialen. Met Kebony’s veelzijdige en duurzame houten planken hebben ze een pure geometrische vorm geïntroduceerd – de zeshoek – om het gebouw inherent structureel te maken, en om eerlijk te zijn, heel opmerkelijk. Planken zijn aan elkaar geschroefd in een elegant patroon om zowel de structuur als de omhulling samen te stellen, waarbij het systeem de plaats inneemt van twee afzonderlijke constructiemethoden.

14. Stoor niet wat u niet hoeft te doen

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect: VEGA Landskab Foto door: VEGA Allesandro Merati

Dit speeltuinproject in Denemarken is een goed voorbeeld van een functioneel openbaar ontwerp dat niet teveel probeert te doen. De ontwerpers hebben een aantal strategische gebieden uitgebouwd voor houten promenades, banken en speelplekken, maar hebben de site anders open, groen en natuurlijk gelaten. Soms is natuur de natuur laten zijn de beste manier om een ​​gezonde planeet te promoten. Het verkleinen van de voetafdruk van door mensen gemaakte constructies is wat dit project tot zo’n succes maakt.

15. Natuurlijke ventilatie

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect en foto door : Tommy Bahama

Als u minder afhankelijk bent van actieve verwarmings- en koelsystemen, kunt u uw impact op het energieverbruik verminderen. Deze Tommy Bahama-winkelopbouw maakt gebruik van open ramen aan alle kanten van de winkelruimte, waardoor de koele lucht vrij door het interieur kan stromen. Dit geeft shoppers en restaurantbezoekers een comfortabele browse-ervaring zonder het gebruik van enorme, zuigende air handlers. Het is de perfecte touch voor een winkel die het openluchtgevoel van een echte strandwandeling belichaamt.

16. Houten zwembadplanken

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : North on Sixty Foto door : Christopher Lawson

Het omringen van uw zwembad met de warme, natuurlijke uitstraling van een echt houten terras is een goed idee. Het zal je misschien verbazen dat het eigenlijk heel eenvoudig kan zijn om ook een duurzame ruimte te creëren! Het begint allemaal met het hout. In dit geval werd Kebony gebruikt als een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout, dat met uitsterven wordt gekapt. Bovendien zorgt een houten terras ervoor dat het water op natuurlijke wijze kan wegvloeien door de lamellen versus beton of gips, waardoor een ondoordringbaar oppervlak ontstaat dat ongewenste afvloeiing en erosie kan veroorzaken bij zware regenval.

17. Passieve verwarming en koeling

17 Ideeën Voor Duurzame Architectuur Architect : Simone Kreutzer, Tommy Wesslund Foto door : Anders Bergön

De Villa Circuitus is een gecertificeerd passiefhuis. Het is niet afhankelijk van een of twee duurzaamheidstechnieken, maar van een heel leger om de meest milieuvriendelijke structuur mogelijk te maken. Van de Kebony duurzame houten gevelbekleding en verticale stapelventilatie tot strategische zonwering, dit huis doet er alles aan om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en volledig buiten het netwerk te bestaan. De cirkelvormige plattegrond is de meest functioneel efficiënte vorm voor bruikbare ruimte en biedt de meeste bruikbaarheid in een zo klein mogelijke footprint.

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button