Kinderen en Ouderschap

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

We hebben allemaal op een bepaald moment in ons leven verveling meegemaakt en hetzelfde geldt voor uw peuters en kleintjes. Je kleintjes zijn op een leeftijd dat ze proberen hun omgeving te begrijpen en essentiële fijne motoriek te ontwikkelen. Peuters houden ervan om geluiden te maken en hun omgeving te verkennen en deze activiteiten zullen hen een vliegende start geven in hun ontwikkeling van visuele en grove motoriek.

Dit zijn leuke activiteiten voor peuters thuis en ze kunnen gemaakt worden van materialen die in huis liggen, en ze zijn ook leuk!

15 beste leuke activiteiten voor peuters om ze bezig te houden

Deze 15 indooractiviteiten voor peuters thuis veranderen de middag in leuke speeltijd. Zorg ervoor dat je peuter niet de neiging heeft om dingen te stikken of voorwerpen in zijn mond te stoppen voordat je ze deze laat proberen en je bent klaar om te gaan. Bekijk ze hieronder.

1. Knuffels en speelgoed in badkuipen

Deze is een absolute favoriet onder kinderen en staat bovenaan de ideeën voor activiteiten voor peuters. Laat ze hun favoriete scènes en momenten in de zee naspelen in de badkuip met rubberen eendjes en knuffels. Ga nog een stap verder door een paar actiefiguren in te gooien en ze voor, tijdens of na het baden te laten genieten van hun fantasie!

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

2. Vingerverven leuk

Haal wat meel, kleurstof en lauw water. Meng de kleurstoffen met het mengsel en laat je kind plezier hebben met deze eetbare vingerverven! Houd er rekening mee dat schimmels na een week groeien, dus u moet de verven elke één of twee dagen vervangen. Zorg ervoor dat je peuter verfoverhemden draagt, want hij / zij kan creatief en gek worden, waardoor verf overloopt en een leuke puinhoop maakt.

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

3. Speelgoedautowas

Deze activiteit is leuk omdat het je kind niet alleen leert hoe hij zijn speelgoedauto’s moet wassen, maar ook over het belang van hygiëne in het algemeen. Neem een ​​paar speelgoedauto’s, een sopje en vul de gootsteen. Houd aan de andere kant een emmer water om te spoelen na een goede wasbeurt. Droog af met een handdoek en kijk hoe uw kinderen glimlachen.

Je kunt deze activiteit ook doen met actiefiguren en ander speelgoed. Beter nog, als je een opblaasbaar zwembad hebt, kun je deze activiteit buitenshuis ondernemen en het omzetten in een van de leukste buitenactiviteiten voor peuters.

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

4. Badkuipverven

Een leuke en gemakkelijk te doen activiteit binnenshuis is het schilderen van je badkuip tijdens de winters met goede oude badverven? Hoe de verf maken? Neem wat scheerschuim in muffinvormpjes en voeg er kleurstof aan toe. Geef je kinderen een paar verfborstels en laat ze hun favoriete badkuip schilderen!

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

5. Poke The Pom-Poms

Neem een ​​bakje met gebruikte havermout en prik er een gat doorheen. Geef je kinderen een paar grote pom-poms en laat ze die door het gat steken. Je kinderen zullen genieten van deze rustige activiteit thuis en ze kunnen oefenen met tellen door bij te houden hoeveel pom-poms ze door het gat steken. U kunt deze activiteit een stap verder brengen door ze popcorn of kleinere voorwerpen te laten plaatsen en hen aan te moedigen om te oefenen met het tellen van het aantal voorwerpen dat ze erin stoppen en te beschrijven wat ze zijn.

6. Spaghettinoedels

Eten en spelen gaan hand in hand met deze leuke kleine activiteit. Hier is hoe je het doet. Kook wat spaghetti en voeg een beetje olijfolie toe zodat de noedels niet blijven plakken. Doe ze in aparte containers en voeg er kleurstof aan toe. Vraag uw kinderen voor de eerste activiteit om de verschillende kleuren te identificeren die op afzonderlijke borden zijn geplaatst en laat ze plezier hebben om ze samen te mengen om een ​​kleverige, slordige, heerlijke puinhoop te maken! Voor de tweede activiteit, pak een paar vellen papier en teken een paar simpele vormen op elk (vierkanten, cirkels, zeshoeken, enz.)

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

Vraag je kind om de noedelstrengen te nemen en de vormen ermee over te trekken om nieuwe vormen te vormen. Creativiteit en zintuiglijke ontwikkeling zitten boordevol leuke activiteiten!

7. Jello Playdough

Op zoek naar een leuke zintuiglijke activiteit waarmee uw kind fijne motoriek kan opbouwen? Probeer je zelfgemaakte jello-speeldeeg te maken en kijk hoe je kind met creativiteit zweeft.

Hiervoor heb je nodig –

  • 1 kopje bloem
  • 1 kopje water
  • 1/4 kopje zout
  • 2 el olie
  • 1 eetlepel wijnsteen
  • 1 pak suikervrije jello

Meng alle bovenstaande ingrediënten samen en kook op een laag vuur bovenop een fornuis. Gebruik een garde om klonten te verwijderen en roer zo vaak als je kunt, laat het 5-7 minuten koken. Zorg ervoor dat je een spatel gebruikt om te roeren en zodra het deeg de vorm van een bal heeft, haal je het van de kachel. Laat het een minuut of twee afkoelen en kneed het op een snijplank. Bewaar ze in tassen met ritssluiting en laat uw kinderen ontdekken door ze te pletten, knijpen, draaien en veranderen in speelse vormen die lijken op slangen, schildpadden en andere dieren. Het is een geweldige activiteit voor botervingers en verbetert ook de kracht van pols / arm en spiercoördinatie!

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

8. Neem contact op met Paper Art

Voor deze activiteit plak je een vel contactpapier af en maak je een verzameling pom-poms, knopen, kralen en stukjes uitgesneden pijpreinigers. Moedig uw kind aan om met deze materialen kunst op het contactpapier te maken en gezichten of bekende vormen te creëren. Deze houdt kinderen lang bezig en we raden je aan suggesties te geven voor het maken van kunst, zoals het schrijven van hun naam en het opnieuw maken van de gezichten van hun favoriete personages erop. Ze blijven gegarandeerd een paar uur gefocust, gegarandeerd!

9. Picture Puzzles

Geef je kind een verzameling dieren- en plaatjespuzzels . Ga voor de bij voorkeur dikke puzzels die visueel aantrekkelijk zijn, omdat het hen helpt bij hun zintuiglijke ontwikkeling. Moedig je kleine aan om ze op te lossen en al vroeg een junior detective te worden!

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

10. Raceautosporen

Gebruik gekleurde tape om een ​​paar racebanen op de vloer te creëren. Geef je kleintje een paar speelgoedraceauto’s en kijk hoe hij ze wegritst en geniet van leuke tijden! Deze houdt de peuters zeker een paar uur bezig.

11. Het magneetspel

Een van de beste activiteiten voor peuters thuis tijdens tussendoortjes, waardoor ze het erg druk hebben. Geef je peuter alfabet- of fotomagneten en moedig hem aan om brieven te schrijven en verhalen te maken met koelkastmagneten. Vraag hen om te proberen zinnen, letters, cijfers te schrijven en koelkastmagneten te herschikken om nieuwe woorden te beschrijven.

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

12. Bubble Wraps

Geef twee of drie grote vellen noppenfolie en vraag je peuter om ze te laten vallen. Dit is een lawaaierige bezigheid maar houdt ze een paar uur bezig en bezig. Vraag ze om de bubbels met hun handen en voeten te laten ploffen en probeer ze te ploppen door erover te lopen. Moedig ze aan om raceauto’s en speelgoed te gebruiken om ze te laten vallen. Zoals je kunt zien, worden de mogelijkheden grenzeloos zodra je deze wraps verandert in een leuke en boeiende activiteit voor het ontwikkelen van fijne motoriek!

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

13. Bouwstenen

Koop een speelgoedbord of een set bouwstenen en vraag je kind om een ​​toren te bouwen. Zorg ervoor dat de stukken verschillende kleuren hebben en verschillende vormen hebben, zodat ze er een uitdaging uit halen. Vraag hen om torens, huizen of zelfs bruggen met bouwstenen te bouwen.

15 Vervelende Activiteiten Voor Peuters

14. Creatieve kleuren

Haal wat raammarkeringen en vraag ze om ze op je ramen te kleuren. Daarnaast kunt u uw kind hun favoriete karakterkleurboeken geven om ze urenlang bezig en gefocust te houden. Leer ze de basis van de kleurentheorie en laat ze zien hoe ze kleuren kunnen mixen en matchen met hun favoriete personages of omgevingen. Dit verbetert hun bewustzijn van kleuren en bevordert de visuele sensorische ontwikkeling.

15. Sensorische ballonnen

Pak een paar kleurrijke ballonnen en gebruik een trechter om ze te vullen met rijst, amandelpitten, bruine bonen en verschillende peulvruchten / granen. Gebruik markeringen om grappige gezichten op de ballonnen te tekenen en dicht ze af. Vraag je peuter nu om deze sensorische ballonnen in te drukken of plat te drukken en hun tastzin te verkennen. Moedig ze aan om te raden wat er in de ballonnen zit.

Als ze het goed raden, geef je ze een vuilnisbak of een mand voor het verzamelen van afval en vraag je ze om die ballonnen van een afstand naar binnen te gooien. Peuters houden van dingen gooien en deze activiteit houdt ze zeker bezig. Het knijpen en knijpen ontwikkelt hun handkracht en bouwt daarbij fijne motoriek op.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button