Kinderen en OuderschapGezondheid van kinderen

15 Leuke Manieren om Kinderen hun Handen Te Laten Wassen

Handen wassen is de gemakkelijkste en meest effectieve manier om de verspreiding van ziektekiemen te stoppen en is des te belangrijker in de tijd van het COVID-19-coronavirus. Het is gemakkelijk om uit te leggen hoe belangrijk het is om je handen regelmatig aan volwassenen te wassen, maar hetzelfde doen voor kinderen is een heel nieuw balspel. Maar maak alles leuk en u zult zeker de aandacht van uw kind trekken. Hier zijn 15 manieren om handen wassen leuk te maken voor kinderen!

De juiste handwasroutine die u moet volgen

Ja, er is een ‘juiste’ manier om je handen te wassen! Voordat je je kinderen lesgeeft, is het belangrijk dat je het goed hebt!

Stap 1: Maak je handen nat onder schoon stromend water en draai de kraan dicht.

Stap 2 : Breng zeep aan en schuim het grondig, schrob gedurende minstens 20 seconden. Vergeet de hoekjes tussen je vingers, onder je nagels en de achterkant van je handen niet.

Stap 3: Spoel je handen onder stromend water totdat alle zeep is weggespoeld.

Stap 4: Droog je handen af ​​met een schone handdoek.

15 leuke manieren om uw kinderen hun handen te laten wassen

Ervoor zorgen dat uw kinderen regelmatig hun handen wassen, kan een uitdaging zijn, vooral als het lijkt alsof het een hele klus is. Volg deze 15 leuke en unieke manieren om je kleintje zijn handen te laten wassen, en het zal nooit meer een saaie taak zijn!

1. Gebruik een schuimende zeep

15 Leuke Manieren om Kinderen hun Handen Te Laten Wassen

Bron: Pinterest

Laten we eerlijk zijn; Volwassenen HOUDEN ook van spelen met schuim, dus je kunt je voorstellen hoe opgewonden je kleintje zal zijn. Gebruik een zeep die super schuimend wordt als je het schuimt, en je zult merken dat je kind voortdurend excuses maakt om zijn handen meer te wassen! Geprobeerd en getest!

2. Zing een liedje

De beste manier om uw kind zover te krijgen dat hij zijn handen wast tot de 20-secondenmarkering is door een lied te zingen. Of het favoriete nummer van je kleintje nu ‘Happy Birthday’, ‘Twinkle Twinkle Little Star’ of een nummer uit hun favoriete animatiefilm is, zing met hem mee elke keer dat hij zijn handen wast. Je kunt er ook een regel van maken om tijdens elke handwas een nieuw lied of rijm te zingen.

3. Wees creatief en verzin een liedje

Verzin een leuk liedje over handen wassen dat je door het proces leidt, zoals je handen schrobben, zeep aanbrengen, enz. Zodat je kind kan zingen en tegelijkertijd dezelfde actie kan uitvoeren. Het verzinnen van het nummer kost wat werk, maar het is het waard! Hier is er een om uit te proberen – Zeep en water, wassen en schrobben, Haal die ziektekiemen van rub-a-dub, Twinkle, twinkle little star, Kijk hoe schoon mijn twee handen zijn!

4. Splash Some Glitter

Koop wat kindveilige glitter en spuit het op de handen van je kind voordat hij het wast. De taak voor hem is om zijn handen te wassen totdat de glitter volledig is verwijderd. Leuke, sprankelende handwas, toch?

5. Zeepbellen blazen

Moeten we nog meer zeggen? Zeepachtige, bubbelende handwasbeurten geven u een reden om ook een perfecte hygiëne te behouden, dus win-win!

6. Maak een routine

Creëer de hele dag een routine zodat je kind zijn handen wast voor en na het eten, na het spelen met zijn speelgoed, voor het slapengaan, enz., En het zal snel gebeuren als een uurwerk.

7. Koop Fun Soaps

Koop zeepjes in verschillende vormen en kleuren, zodat je kind ze graag gebruikt om zijn handen te wassen. Ze zijn veel leuker dan gewone, saaie zeepjes! Als u dergelijke zeepjes niet kunt vinden, kunt u zelfs gewone zeepjes in verschillende vormen snijden.

8. Make It Animated

Maak leuke geluiden bij elke stap van het handenwassen of doe een dansje als je klaar bent met het wassen van de handen. Er is niets beter dan te kijken hoe hun ouders gek en leuk zijn, zodat kinderen ernaar uitkijken hun handen te wassen!

9. Teken op de palmen

Dit is een andere versie van glitterspray op de handen van je kind. Teken Xs of Os op de handpalmen van uw kind met een kindveilige, wasbare marker en vraag hem om zijn handen grondig te wassen totdat de inkt eraf komt. Je kunt creatief worden met wat je tekent. We raden persoonlijk aan om kleine beestjes / ziektekiemen te tekenen!

10. Leg uit over ziektekiemen (maar op een leuke manier!)

We onderschatten vaak hoeveel kinderen begrijpen. De waarheid is dat je echt tot je kind kunt doordringen door iets op een leuke manier uit te leggen dat zijn interesse vasthoudt. Laat ze leuke video’s of afbeeldingen zien of leg uit hoe handenwassen de ziektekiemen op een leuke, verhalende manier weghoudt. Deze video helpt u op weg.

Bron: YouTube

11. Maak een kaart

Maak thuis een kaart met regelmatige tijden van de dag waarop uw kleintje naar zijn handen moet kijken en hang deze op bij de ingang van de badkamer of bij de wastafel. Vraag uw kind om het vakje aan te kruisen of een sticker op het doosje te plakken, elke keer dat hij zijn handen wast. Je zult zien hoe enthousiast hij zijn handen wast!

12. Maak er een spel van

Maak een leuk spel dat handen wassen omvat of maak een spel om handen te wassen om het leuk te maken voor je kind. Uw kind zal zich zeker verheugen op het wassen van de handen!

13. Wijs een speelgoed toe

Geef uw kind een speeltje om te wassen, elke keer dat hij zijn handen wast. Kies een speeltje dat snel kan worden gewassen en gedroogd in plaats van een knuffel. Je zult er versteld van staan ​​hoeveel plezier je kind heeft met het wassen van zijn speelgoed. Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken dat vuil en stof zich ophopen op het speelgoed van uw kind.

14. Het goede voorbeeld

Kinderen neigen ertoe hun ouders te apen. Was je handen zonder dat het een hele klus lijkt, en je kind zal het zeker volgen!

15. Schakel het uit

Jonge kinderen zijn dol op hoe ontsmettingsmiddel ‘verdwijnt’ op hun handen, net als magie. Vraag hen dus een of twee keer per dag om hun handen te ontsmetten in plaats van te wassen! De switch in routine houdt het interessant! Maar zorg ervoor dat u hun handen bevochtigt, aangezien een ontsmettingsmiddel hun tere huid kan uitdrogen.

Als u uw handen wast, worden u en uw gezin beschermd tegen rondvliegende virussen. Maak het een leuke taak voor je kleintje, en je hoeft hem niet de hele dag door het huis te jagen voor deze eenvoudige taak!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button