CadeausCultuur reizen

14 Februari Valentijnsdag

De eerste officiële dag van Sint Valentijn door Papa Gelasius op 14 februari 496 aangekondigd in. Het is vernoemd naar een van de martelaren van die tijd. Maar er is geen duidelijke informatie over welke martelaar het was.

De meest voorkomende verklaring is dat Sint-Valentijn een priester was in Rome en werd gedood in de 3e eeuw.

Maar er zijn minstens twee andere Saint Valentine die overeenkomen met deze datum.

De ene is een priester uit de stad Terni nabij Rome, en de andere is een Noord-Afrikaanse martelaar.

Er is niets anders bekend over de Sint-Valentijn en de priester in Rome is de meest geaccepteerde van deze drie.

14 Februari Valentijnsdag BLOEDIGE VALENTIJNSDAG

De geschiedenis van dit verhaal is gebaseerd op keizer Second Claudius. Claudius verbiedt het huwelijk omdat hij gelooft dat getrouwde mannen slechte soldaten zijn.

Valentine daarentegen blijft in het geheim met mensen trouwen omdat zij gelooft dat het huwelijk een van de dingen is die God voor de mens heeft gepland en ook het doel van de wereld.

Toen Claudius dit opmerkte, zette hij Valentine in de gevangenis en werd vervolgens ter dood veroordeeld.

In de gevangenis wordt Valentine verliefd op de dochter van de bewaker en stuurt een op 14 februari ondertekende liefdesbrief ‘Your Valentine’ naar haar. Dit is de oorsprong van mensen die elkaar op Valentijnsdag kaarten sturen.

Hoewel vroege christenen Valentijnsdag vierden, is het in de middeleeuwen en daarna is Valentijnsdag zo nauw verbonden met liefde en het geven van geschenken.

De twee reuzen van de Engelse literatuur, Chaucer en Shakespeare, zijn verantwoordelijk voor de populariteit van deze dag in het VK en later in Europa en de Nieuwe Wereld.

Het geven van ansichtkaarten aan geliefden was al wijdverbreid in de middeleeuwen, maar het werd een belangrijke handel in de 19e eeuw, toen de industriële revolutie de fabrieksproductie van ansichtkaarten mogelijk maakte.

Het in Kansas gevestigde Hallmark Cards-bedrijf in Missouri, VS, dat weinig bekend was in 1916, gaat massaproductie, waardoor de vorm van feesten bijna vandaag wordt.

Dit bedrijf maakt nu deel uit van een industrie waar 132 miljoen kaarten worden verkocht voor Valentijnsdag.

14 Februari Valentijnsdag HOE WORDT IN HET LAND GEVIERD?

Harten, chocolaatjes, romantische diners … We weten niet wat u hebt voorbereid voor 14 februari Valentijnsdag, maar wilt u een kijkje nemen bij 10 traditionele Valentijnsdagvieringen uit verschillende landen? Trouwens, als je nog steeds geen verrassing voor je geliefde hebt, kun je een gepersonaliseerd reisontwerp van Jabiroo presenteren en onderscheid maken …

Sneeuwklokjes in Denemarken !

Op 14 februari, gevierd als een officiële feestdag in Denemarken, is de roos geen roos, maar een sneeuwklokje is een geschenk. Naast het traditionele sneeuwklokjesgeschenk, is een andere populaire Valentijnsdagtraditie kaarten geschreven door liefje-specifieke woorden …

14 Februari Valentijnsdag in Frankrijk ‘Love Draw’ ‘

Tenslotte is Frankrijk een van de landen met de meest romantische stad zoals Parijs. De liefdesbrieven die Hertog van Orleans Charles naar zijn ex-vriendin stuurde toen hij in 1415 in de Londense toren werd opgesloten, zijn op 14 februari een traditie geworden. Een andere traditie is “Une Loterie d’Amour”, wat “Love Draw” betekent. Alleenstaande mannen en vrouwen verzamelen zich in een huis en zitten aan een tafel tegenover elkaar. Ze praten en proberen elkaar in korte tijd te leren kennen. Als ze het daar niet mee eens zijn, komen anderen hen tegen. De Franse regering heeft deze traditie nu echter verboden omdat deze kan worden misbruikt.

14 Februari Valentijnsdag Alles in Zuid-Korea is hart!

Viering van 14 februari in Zuid-Korea in februari. Gedurende deze maand wordt het maken van het hart van alles en het geven aan geliefden als zeer waardevol beschouwd. Alles van chocolaatjes, zeep, fruit tot noedels is hartvormig in Zuid-Korea.

14 Februari Valentijnsdag

Wales en houten lepels …

Ze vieren geen Valentijnsdag in Wales. In plaats daarvan vieren ze de dag van St. Dwynwen, de beschermer van geliefden, op 25 januari. Volgens deze traditie uit de 17e eeuw snijden mannen houten lepels als teken van hun liefde voor de vrouw van wie ze houden. In lepels gepersonaliseerd met patronen en symbolen, trekken mannen ook de weg naar hun eigen hart.

14 Februari Valentijnsdag Meloentraditie in China !

In Qixi, wat de dag is die overeenkomt met Valentijnsdag in China, tekenen geliefden of echtparen patronen en bereiden ze recepten voor meloenen om hun liefde te beschermen. Achter de ceremonie van de viering, die als een ritueel was, was er een liefdesavontuur van een slechte koning en dochter.

14 Februari Valentijnsdag Je liefde in Engeland is het oudste en traditionele nummer van Valentijnsdag in Engeland, Het is gebaseerd op een droom die te zien is op 14 februari. Volgens deze traditie stoppen vooral vrouwen laurierbladeren in hun kussens en zien ze de man met wie ze in hun dromen zullen trouwen. Dus dergelijke legendes zijn niet alleen uniek voor ons land.

14 Februari Valentijnsdag
Bron: makassar.terkini.id

Liefde bij Filippijnen betekent huwelijk!

Het is heel belangrijk om op 14 februari  te trouwenbij Filippijnen. Al het publiek komen aan, winkelcentra en alle televisies staan ​​in de rij om deze massale eedceremonie te volgen. Men gaat ervan uit dat trouwen op deze speciale dag geluk zal brengen.

14 Februari Valentijnsdag Liefde met Italiaanse chocolade Baci Perugina!

De Italianen vieren Valentijnsdag als een lentefestival. Jonge geliefden verzamelen zich in de tuinen en lezen poëzie, luisteren naar muziek en reizen. Terwijl ze dit ritueel voortzetten, presenteren de Italianen elkaar ook Baci Perugina-chocolade, waarin er vier liefdestonen in verschillende talen zijn.

14 Februari Valentijnsdag

Carnaval van liefde in Brazilië!

De Brazilianen feliciteren Dia dos Namorados of “Lovers Day” op 2 juni in plaats van 14 februari. Het wordt niet alleen vandaag gevierd door paren, wat plaatsvindt in de sfeer van het festival. Gezinnen, vrienden, iedereen presenteert elkaar chocolaatjes, bloemen en liefdeskaarten.

14 Februari Valentijnsdag Lupercalia-festival in Zuid-Afrika!

Een van de meest romantische bestemmingen ter ere van Valentijnsdag in Zuid-Afrika. Afgezien van geschenken en verrassingen, organiseren ze een festival genaamd Lupercalia. In dit festival schrijven vrouwen en mannen de namen van geliefden in hun armen. Ze verlengen ook de feesten met een week.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button