Kinderen en Ouderschap

12 Innovatieve Strafideeën Voor Kinderen

Als je opgroeiende kinderen hebt die ondeugend zijn en je door het huis laten rennen voor verschillende onmogelijke dingen, wordt het tijd dat je je voet neerzet en een beetje streng tegen ze bent voordat ze verwend worden. En dit betekent dat je ze soms moet straffen als ze zich misdragen, maar met straf bedoelen we niet dat je ze verslaat. Slaan en schreeuwen kan negatieve gevolgen hebben. Het kan gedrags- en psychologische problemen veroorzaken bij kinderen en op de lange termijn kan het leiden tot een laag zelfbeeld, agressie en stressgerelateerde problemen.

Als ouders, terwijl we kinderen straffen, vergeten we vaak dat straf niet bedoeld is om je kinderen bang voor je te maken; het enige doel van het straffen van uw kind is de kinderen het belang van goed gedrag bij te brengen. Hier zijn dus een paar manieren waarop u uw kind kunt straffen, maar voor zijn eigen bestwil.

10 creatieve manieren om een ​​kind te straffen

Als je je afvraagt ​​hoe je een kind kunt straffen zonder je zelfbeheersing te verliezen, volgen hier de tien belangrijkste straffen voor kinderen die niet streng zijn en ervoor zorgen dat kinderen het belang van het volgen van de regels leren:

Als je je afvraagt ​​hoe je een kind kunt straffen zonder je zelfbeheersing te verliezen, volgen hier de tien belangrijkste straffen voor kinderen die niet streng zijn en ervoor zorgen dat kinderen het belang van het volgen van de regels leren:

1. Time-Ins

De meeste ouders gaven hun kinderen een time-out voor slecht gedrag, waarbij de kinderen stil in een hoekje zaten. Soms werkt inactief zitten misschien niet goed met kinderen, omdat kinderen vaak actief zijn. In dergelijke gevallen kunnen ouders ‘time-ins’ proberen, waarbij u uw kind naar de ondeugende hoek stuurt, waar het kind, in plaats van te zitten en niets te doen, een taak krijgt die bij de leeftijd past. Deze taken kunnen bestaan ​​uit het onthouden van een gedicht, het schrijven van letters van het alfabet, het kleuren van een afbeelding of het oplossen van wiskundige problemen. Dit dient het doel van de straf en geeft het kind ook iets nuttigs om te doen.

2. Oefening

Dit is een straf die misschien een beetje ongewenst is voor je kind, vooral als hij niet van sporten houdt, maar het zal het kind zeker de gevolgen van slecht gedrag leren. Als het kind bijvoorbeeld vuile vaat op tafel laat nadat het meerdere keren niet is verteld, kun je hem 10 squats of sit-ups laten doen. Als hun gedrag slecht is op sociale bijeenkomsten of op andere openbare plaatsen, kun je hen vragen een touw over te slaan. Uiteindelijk zullen ze leren oefenen, wat in de toekomst goed voor hen zal zijn. Overdrijf dit echter niet, omdat dit bij uw kind spiervermoeidheid kan veroorzaken.

12 Innovatieve Strafideeën Voor Kinderen

3. Laat ze klusjes doen

Maak een lijst van 25 tot 30 klusjes, zoals het besproeien van de planten, het afstoffen van planken, het drogen van de vaat, enz. Wijs punten toe aan elke taak. Zo kunnen waterplanten 20 punten zijn, afwassen 40 punten. Als je kind een verwend nest wordt en zijn slechte gedrag uit de hand loopt, vertel hem dan dat hij punten (en zijn vrijheid) moet verdienen door zijn straf te voltooien. Als hij bijvoorbeeld ruzie krijgt met vrienden, moet hij 150 punten verdienen voordat hij weer met zijn vrienden kan spelen. Op deze manier disciplineer je hem, en hij zal beter worden in de huishoudelijke taken om zijn voorrecht terug te verdienen.

4. Timer

Als uw kind er te lang over doet om een ​​taak af te maken, zoals huiswerk maken of zijn kamer opruimen, stelt u een timer in. Vertel het kind dat als de wekker gaat voordat ze af zijn, ze een voorrecht verliezen, zoals toestemming om twee dagen tekenfilms te kijken of een dagje met vrienden te spelen. Dit zal het kind aanmoedigen om de taak op tijd te voltooien en geleidelijk zal het een normale gewoonte worden.

5. Oefenen

Dit is met name bedoeld voor kinderen die problemen hebben met schoolwerk of slecht presteren bij schooltesten. Zorg ervoor dat je ze helpt om thuis veel extra te oefenen. Druk werkbladen af ​​en laat uw kinderen daaraan werken. Je kunt je kind uitleggen dat ze, totdat de cijfers omhoog gaan, extra tijd moeten besteden aan het oefenen van dat onderwerp, ook al betekent dit minder speeltijd per dag. Dit zal hen helpen het onderwerp te leren, en ze zullen blij zijn dat u hen helpt in plaats van hen te berispen.

12 Innovatieve Strafideeën Voor Kinderen

6. Strafpot

Bespreek het met je kind en bedenk een lijst met creatieve straffen. Schrijf deze straffen vervolgens op stukjes papier en doe ze in een pot. De volgende keer dat uw kind zich slecht gedraagt ​​, vraag hem dan om een ​​stuk uit de strafpot te halen en te doen wat erop staat. Deze straffen zouden kinderen moeten helpen iets nieuws te leren of hun tijd beter te gebruiken. Enkele voorbeelden van deze gemakkelijk te doen straffen zijn activiteiten zoals het uit de vuilnisbak halen, de afwas doen, de was opvouwen, hun kast ordenen of wiet uit de tuin halen.

7. Afkoeltijd

Als uw kind driftbuien gooit of iets verkeerds in huis heeft gedaan, laat ze dan afkoelen door ze uit te laten rennen of ze te sturen om het huisdier uit te laten, als u er een heeft. Dit zal hen helpen kalmeren en hen ook de tijd geven om na te denken over wat ze hebben gedaan. Als ze eenmaal terug zijn, kun je rustig uitleggen wat ze verkeerd hebben gedaan en hoe ze dit moeten corrigeren. De afkoeltijd zal de ouder ook helpen kalmeren, zodat ze de kinderen kunnen disciplineren zonder hun geduld te verliezen.

8. Ruim de rommel op

Dit is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat uw kind opruimt na een puinhoop. Als uw kind bijvoorbeeld speelgoed of kunstbenodigdheden in zijn kamer achterlaat, neemt u dat speelgoed weg en verbergt u het. Vertel uw kind dat hij het voorrecht verliest om die kunstbenodigdheden te gebruiken of met zijn speelgoed te spelen totdat hij zichzelf opruimt.

12 Innovatieve Strafideeën Voor Kinderen

9. Gebieden zonder strijd

No-fight-gebieden zijn eigenlijk voor die ouders die een probleem hebben met hun kinderen die voortdurend kibbelen. Wijs bepaalde delen van het huis aan als no-fight zones. Laat ze hun favoriete posters of cartoons in die gebieden plakken en vertel hen dat de regel is dat ze niet mogen ruziën voor die afbeeldingen. Dit zal het aantal gevechten verminderen en hen helpen een manier te vinden om beter met elkaar om te gaan. Als ze deze regel overtreden, stel dan straffen voor hen op. Hier zijn enkele voorbeelden om de kinderen te straffen: knuffel hun broer of zus gedurende 5 minuten of doe de taken van hun broer of zus gedurende 2 dagen. Dit zal hen helpen om zich beter te hechten en je zult geen hoofdpijn hebben vanwege die constante gevechten.

10. Vroeg naar bed gaan

Dit werkt goed voor zowel kleine als oudere kinderen. Kinderen zijn dol op spelen en hebben een hekel aan slapen. Dus als ze zich misdragen, vertel ze dan dat hun speeltijd zal afnemen en dat ze vroeg naar bed moeten gaan. De dagen dat ze zich goed gedragen geven ze extra speeltijd.

11. Rolomkering

Je moet op de hoogte zijn van het rollenspel dat voor de lol gespeeld wordt, maar als je dit als straf laat werken, laat je je kind een van je taken uitvoeren die hij saai vindt, zoals schoonmaken, wassen, dweilen, stofzuigen enz. en je zult als kind optreden. Sommige basis- en verlofregels kunnen van tevoren worden ingesteld, zodat kinderen niet alles uit de kast halen wanneer de rollen worden omgedraaid. Ze moeten weten wat er van hen wordt verwacht als ze een volwassene willen uitvoeren.

12. Knikkers in een fles

Je zou een glazen fles of een pot van een gewenst formaat kunnen houden met een mond die breed genoeg is om knikkers te laten vallen. Gebruik een permanente marker en een meetschaal om elke 2 tot 3 inch een markering te maken. Bij elk merkteken zal er een voorrecht zijn dat het kind zal verliezen. Nu, afhankelijk van de geschiedenis van slecht gedrag dat uw kind heeft gehad, kunt u bepalen hoeveel knikkers er in de fles moeten gaan telkens wanneer hij dezelfde fout maakt. En bij elk teken dat hij kruist, verliest hij een voorrecht. Het kind zal op een gegeven moment ertoe worden aangezet zijn gedrag te corrigeren om te voorkomen dat hij het doel bereikt en zijn privileges verliest.

Kinderen moeten gedisciplineerd worden op een manier die niet te hard is, hen aanmoedigt om hun gedrag te corrigeren en naar hun ouders te luisteren. Straffen mogen voor kinderen niet vernederend zijn; in plaats daarvan zouden ze kinderen moeten leren hun tijd beter te gebruiken en iets nieuws te leren, terwijl ze de waarde van goed gedrag leren. Dus, probeer deze tips voor innovatieve straffen in dit artikel en kijk of ze helpen om het gedrag van je kind te verbeteren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button