Goede ideeën

Het Drinken van Warm Citroenwater in de Ochtend

De voordelen van citroen voor onze gezondheid zijn al eeuwen bekend. Een sterk antibacterieel en antiviraal middel zijn en de werking van ons immuunsysteem activeren, behoren tot de meest bekende kenmerken. Omdat warm water met citroen een verteringspromotor is, wordt het gebruikt voor gewichtsverlies en zuivert het ook de lever.

Citroen bevat citroenzuur, calcium, magnesium, vitamine C, bioflavanoid, pectine en limoneen, die onder andere het immuunsysteem versterken en infecties bestrijden. Nu, , zullen we het elke ochtend hebben over het drinken van warm water met citroen .

Hoe maak je een warm citroenwater klaar?

U moet schoon water gebruiken. Het water moet warm zijn, niet koken. In plaats van koud water, moet je warm water gebruiken omdat je lichaam er langer over doet om koud water te verwerken en meer energie nodig heeft.

Gebruik altijd verse citroen, indien mogelijk, liever biologische. Gebruik nooit citroensap uit de fles voor dit recept. Knijp het sap van een halve citroen in een glas warm water en drink het ’s morgens met je maag.

Voordelen van warm water

1. Helpt uw ​​spijsvertering

Citroensap helpt ongewenste stoffen en gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dankzij de atomaire samenstelling van speeksel en maagsappen die op chloorzuur lijken, helpt het de lever het oedeemvocht af te scheiden dat nodig is voor de spijsvertering.

Ook rijk aan mineralen en vitamines, helpt citroen om gifstoffen uit het spijsverteringsstelsel te verwijderen.

De spijsvertering bevorderende eigenschappen van citroensap helpen indigestiesymptomen zoals reflux, oprispingen en zwelling van de buik te verlichten. De American Cancer Society beveelt kankerpatiënten warm water met citroen aan om stoelgang te veroorzaken.

2. Zuivert uw systeem als een diureticum

Het drinken van warm water met citroen verhoogt de hoeveelheid urine en verwijdert ongewenste stoffen uit het lichaam. Dus als je warm water met citroen drinkt, worden gifstoffen sneller uit je lichaam verwijderd en is je urinewegen gezonder. Citroenzuur in citroensap maximaliseert het effect van het enzym dat de lever activeert en helpt ontgifting .

3. Versterkt uw immuunsysteem

 

Het Drinken van Warm Citroenwater in de Ochtend

Het is onze voornaamste bondgenoot bij het versterken van het immuunsysteem van citroen.

Citroen is erg rijk aan vitamine C, wat erg handig is bij het omgaan met verkoudheid. Het is ook erg rijk aan kalium, wat de hersenen en het zenuwstelsel activeert. Kalium helpt ook om de bloeddruk onder controle te houden.

Ascorbinezuur (vitamine C) in citroen heeft ontstekingsremmende eigenschappen en is daarom goed voor astma en andere ademhalingsproblemen. Het verhoogt ook de ijzerabsorptie van het lichaam. IJzer speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem.

Naast deze bevat citroen ook saponinen met antimicrobiële eigenschappen die verkoudheid en griep helpen voorkomen. Citroen helpt ook slijm geproduceerd door het lichaam te verminderen.

4. Balansen pH-niveaus

Citroen is een van de meest alkalische voedingsmiddelen die u kunt consumeren. . Hoewel citroen op zichzelf zuur is, wordt het alkalisch wanneer het je lichaam binnenkomt (citroenzuur creëert geen zuurgraad wanneer het in je lichaam wordt gemetaboliseerd).

Citroen bevat zowel citroenzuur als ascorbinezuur, maar dit zuur is een zwak zuur en kan gemakkelijk in uw lichaam worden gemetaboliseerd. Op deze manier helpen de mineralen in citroen je lichaam alkaliseren. Je wordt ziek wanneer de pH-balans van je lichaam zuur is.

Regelmatig drinken van warm water met citroen voorkomt dat uw lichaam zuur wordt, inclusief urinezuur, dat zich ophoopt in uw gewrichten, wat de belangrijkste oorzaak is van zwelling en pijn.

5. Het zuivert uw huid

Het Drinken van Warm Citroenwater in de Ochtend

 

U kunt ook citroensap gebruiken om uw handen en huidolie te reinigen.

Vitamine C en andere antioxidanten in citroenen helpen rimpels en mee-eters te verminderen en vrije radicalen te bestrijden. Vitamine C is essentieel voor een gezonde en stralende huid, omdat de alkalische aard acne-veroorzakende bacteriën doodt.

Je kunt zelfs citroenen er rechtstreeks op toepassen om ouderdomssporen te verminderen. Omdat citroenwater ook je lichaam van gifstoffen reinigt, kun je je huid zowel intern als extern reinigen met citroen. Vitamine C in de citroen revitaliseert en vernieuwt uw huid van binnenuit.

6. Geeft energie en verbetert uw humeur

De energie die ons lichaam ontvangt van voedsel komt van atomen en moleculen in voedsel. Een reactie treedt op wanneer positief geladen ionen het spijsverteringskanaal binnendringen en een interactie aangaan met negatief geladen ionen.

Citroen is een van de zeldzame voedingsmiddelen met een hoog aantal negatief geladen ionen en levert dus meer energie aan ons lichaam wanneer het het spijsverteringsstelsel binnendringt.

De geur van citroen geeft energie en verbetert je humeur. De geur van citroensap verbetert je humeur en helpt je je geest leeg te maken. Citroen helpt angst en depressie te verminderen.

7. Verhoogt genezing

Ascorbinezuur (vitamine C) in citroen verbetert de genezing en is een essentiële voedingsstof voor de gezondheid van bot, bindweefsel en kraakbeen. Zoals we eerder zeiden, heeft vitamine C ontstekingsremmende eigenschappen. Met andere woorden, vitamine C is erg belangrijk, zowel voor de bescherming van onze gezondheid als voor de herstelperiode tegen stress en wonden.

8. Breath Freshen

 

Het Drinken van Warm Citroenwater in de Ochtend

Citroen, munt en yoghurt: perfect voor het verlichten van slechte adem.

Naast het verwijderen van de slechte adem van citroen, is ook goed voor kiespijn en gingivitis. Vergeet niet dat citroenzuur tandglazuur kan aantasten; Daarom moet je je tanden poetsen voordat je citroenwater drinkt of een tijdje wachten om je tanden te poetsen na het drinken. Na het drinken van citroensap kun je je mond spoelen met schoon water.

9. Brengt water naar het lymfestelsel

Het warme water met citroen helpt uw ​​immuunsysteem door de door uw lichaam verloren vloeistoffen terug te brengen. Wanneer uw lichaam is uitgedroogd, kunnen problemen zoals vermoeidheid of traagheid, verzwakking van het immuunsysteem, constipatie, gebrek aan energie, hoge of lage bloeddruk, slapeloosheid, verwarring optreden.

10. Helpt bij het afvallen

 

Het Drinken van Warm Citroenwater in de Ochtend

Citroen staat ook bekend om zijn gewichtsverlieseigenschappen. Het is een prachtige zuiverende en ontstekingsremmende werking. Het bevat veel antioxidanten vitamine C.

Citroen is rijk aan pectinevezel, wat voorkomt dat je ziel lijdt. Studies tonen aan dat mensen met een meer alkalisch gewogen dieet sneller afvallen .

Benthe de Leeuw

Benthe, ik schrijf al heel lang nuttige en gezondheidsartikelen. Ik weet dat redacteur zijn van Plezier.net echt een voorrecht is.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button