Reizen

10 Veelgestelde vragen over hostels

DAls je nog nooit in een hostel hebt verbleven en het enige dat je gewend bent, hotels zijn, dan kan een verblijf in een hostel een beetje ontmoedigend vooruitzicht zijn. Het kan moeilijk zijn als u geen referentie heeft.

De 10 meest gestelde vragen over hostels kunnen helpen om te benadrukken hoe een hostelervaring is en hoe de kamersituatie werkt. Hostels zijn perfect voor reizigers die met een beperkt budget willen passen en een veilige plek nodig hebben om hun hoofd naar beneden te houden.

Over het algemeen hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Het kan uw reiservaring zelfs aangenamer maken als u andere gasten met dezelfde interesses vindt.

1) Wat is een hostel?

Het hostel is een goedkope manier om veilig te verblijven met gelijkgestemde reizigers van over de hele wereld. Hostels staan ​​vooral bekend om hun beveiliging, sociale voorzieningen, gedeelde badkamers, een gemeenschappelijke ruimte en een keuken, evenals slaapzalen, vaak met stapelbedden. Als je extra geld hebt en het hostel privékamers heeft, kun je een privékamer regelen door wat meer geld uit te geven als je wilt.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Hostels zijn gemeenschapsgerichte accommodatie – denk aan slaapzalen op universiteiten. Je deelt alles behalve je stapelbed en kast. Het is als een zomerkamp zonder adviseurs. Hostels zijn te vinden in bijna elk land ter wereld.

2) Hoeveel kost het hostel?

De prijzen van de hostels variëren over de hele wereld. Midden in het hoogseizoen in West-Europa of Australië vind je een bed in een slaapzaal voor $ 50 en een fatsoenlijke privékamer voor $ 80. In het betaalbare Zuidoost-Azië kun je een slaapzaal vinden voor 50 cent per nacht en $ 3 voor een privékamer. In het midden van het spectrum vind je Oost-Europa en Zuid-Amerika, waar je $ 10 kunt betalen voor een slaapzaal en $ 30 voor een privékamer.

Gemiddeld kunt u verwachten dat u ongeveer $ 10 tot $ 30 per nacht uitgeeft voor een slaapzaal en ongeveer het dubbele als u een privékamer wilt.

3) Hebben hostels een leeftijdsgrens?

Sommige hostels hebben een leeftijdsgrens, maar de meeste leggen dit niet strikt op. Als de leeftijdsgrens van een hostel 30 of 40 is en het ziet er jong uit voor jouw leeftijd, zouden er geen problemen moeten zijn met de ingang.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Over het algemeen hebben hostels met bars een leeftijdsgrens – personen onder de 16 (of soms 18) kunnen hier niet verblijven. Sommige hostels die een jongere omgeving willen bieden met gasten van dezelfde leeftijd, beperken dit tot onder de 30 of 40, maar deze worden zeldzamer.

Hoe weet je of een plaats een leeftijdsgrens heeft? Het hostel zal dit ofwel op hun website vermelden of in een boekingsmodule zoals HostelBookers.

4) Moet ik de kamer delen met het andere geslacht?

Als je dat niet wilt, hoef je geen kamer te delen met het andere geslacht.

Voor degenen die niet dezelfde slaapzaal met het andere geslacht willen delen, hebben veel hostels slaapzalen voor hetzelfde geslacht. Dus als dit een prioriteit voor u is, zou u geen probleem moeten hebben om een ​​verblijfplaats te vinden. Het is echter vermeldenswaard dat gemengde slaapzalen vaker voorkomen. Als u geen slaapzaal van hetzelfde geslacht kunt vinden en niet in een gemengde kamer wilt verblijven, moet u in plaats daarvan een privékamer boeken.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Een gemengde slaapzaal is een beetje eng voor vrouwen die alleen onderweg zijn, maar gemengde slaapzalen zijn veilig. Backpackers begrijpen hoe ze elkaars ruimte en privacy moeten respecteren. Vooral als je in een stapelbed zit met zeven mensen die in je kamer slapen, helpen de hele cijfers voorkomen dat er iets ongewenst gebeurt.

5) Moet ik de badkamer delen?

Je zou verwachten dat je badkamers deelt in hostels, vooral als je in een slaapzaal verblijft. Privékamers hebben van tijd tot tijd een badkamer, maar deze zijn nog relatief zeldzaam.

Hotelbadkamers beginnen de dag meestal schoon, dus als u één keer per dag gaat douchen, doe dat dan zodra u wakker wordt. Je deelt deze badkamers met tientallen reizigers, en ze zullen niet allemaal zo schoon en beleefd zijn als jij. Aan het eind van de dag kun je allerlei vlekken en rommel tegenkomen in de badkamer.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Denk eraan om voor enkele belangrijke badkamer-tips voor een hostel teenslippers mee te nemen om ervoor te zorgen dat je geen voetschimmel krijgt onder de douche, zodat je nergens op gaat staan.

6) Is het ontbijt inbegrepen?

Het ontbijt is meestal beschikbaar in veel hostels, maar dit is meestal geen koopje zoals het lijkt. Wees voorbereid op een continentaal ontbijt in de meeste delen van de wereld, zoals boterachtige toast, harde gebakken eieren en een beetje koffie. Het is zeldzaam om een ​​goed voorbereid en vullend hostelontbijt te vinden. Als u afhankelijk bent van voedsel dat geld bespaart, lees dan de beoordelingen van het hostel voordat u boekt.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Als je echter geluk hebt en een heerlijk ontbijt hebt, eet dan zoveel je kunt en vergeet niet om een ​​broodje brood te kopen voor de lunch. Als u uw ontbijt en lunch gratis kunt betalen, kunt u een hoop eten besparen.

Als het ontbijt niet is inbegrepen, heeft uw hostel waarschijnlijk een grote keuken, voedselopslag en een eetkamer om uw eigen maaltijden te bereiden.

7) Zullen er bedwantsen zijn?

Bedwantsen komen in hostels veel minder vaak voor dan u misschien denkt.

In de hoeken zijn enkele schetsmatige plekken te vinden waar insecten slepen. Maar bedwantsen en hostels zijn niet compatibel. De kans is groter dat u bedwantsen tegenkomt in luxe hotels en budgetmotels.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Hostels werken er hard aan om wezens buiten te houden; sommige staan ​​geen slaapzakken toe, omdat deze geschikt zijn voor achterblijvende gasten. Een slechte beoordeling van bedwantsen is alles wat een hostel nodig heeft om zijn geloofwaardigheid en toekomstige gasten te verliezen.

Hostels nemen bedwantsen erg serieus. Als blijkt dat ze bedwantsen hebben in een hostel, zullen ze waarschijnlijk al hun bedden moeten vervangen om volledig van de besmetting af te komen. U kunt er zeker van zijn dat het personeel zijn best zal doen om te voorkomen dat bedwantsen hun inkomen aantasten.

8) Wat is de avondklok van het hostel?

Talrijke Europese en Latijns-Amerikaanse hostels of hostels in oude gebouwen met één ingang sluiten en sluiten de voordeur na een bepaald uur.

Als de voordeur op slot is, kun je naar binnen met je kamersleutel. U moet er echter speciaal op letten of de avondklok van het hostel om 12 uur ’s nachts is, of u’ s nachts binnen moet zijn of buiten moet blijven. Je wilt niet vast komen te zitten op straat.

10 Veelgestelde vragen over hostels

De avondklok van het hotel is er om de plaats stil en veiliger te houden, maar als u iemand bent die graag het lokale nachtleven verkent, kan dit slecht voor u zijn. Als je niet van feesten houdt en liever vroeg opstaat om de bezienswaardigheden te zien, dan wil je misschien zelfs uitgaan van hostels.

Er zijn echter steeds minder hostels met avondklok. De avondklok is iets dat u moet controleren voordat u uw hostel reserveert.

9) Hoe zit het met de vergrendeling van het hostel?

Op sommige plaatsen is het de gewoonte om gasten midden op de dag van 10.00 tot 14.00 uur buiten te houden, kennelijk om schoon te maken. Dit kan betekenen dat u gedurende die uren uw kamer of gebouw helemaal niet binnenkomt.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Vermijd hostels met een lockdown-beleid. Als je moe bent, wilt ontspannen of je een beetje misselijk voelt, wil je misschien je kamer niet verlaten.

10) Waar zijn de beste hostels?

De beste hostels zijn deels afhankelijk van je medegasten. U zult ze ook zien. Het kiezen van uw accommodatie op basis van voorzieningen en locatie is meestal beter dan partijprioriteit.

Kies het deel van de stad, kijk of het hostel aan je behoeften voldoet en laat je buiten de deur, en kijk of je je eigen entertainment kunt creëren.

10 Veelgestelde vragen over hostels

Het belangrijkste: lees de recensies. Zoek bij het zoeken naar een hostel op internet naar plaatsen met een gemiddelde beoordeling van meer dan 90 procent en je zult praktisch gegarandeerd een geweldige tijd hebben.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button