Reizen

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Als we aan een toerist denken, denken we meestal aan mensen met grote hoeden die rondlopen in bussen met open dak met camera’s om hun nek. Of gewoon mensen die zonnebaden op het strand in bikini’s en korte broeken. Maar er zijn meer redenen om te reizen dan dat.

Er zijn verschillende soorten toerisme, waarvan er vele niet passen in het fundamentele stereotype van de toerist. Dit soort toerisme kan controversieel en zelfs gevaarlijk zijn. Zelfs als ze waarschijnlijk geen verwarring zullen veroorzaken of iemand zullen doden, zijn er enkele interessante manieren om te reizen.

10- Jihad-toerisme

Terwijl de Syrische oorlog woedde en de zogenaamde Islamitische Staat (ISIS) sleutelgebieden van Irak en Syrië controleerde, werden verschillende westerse landen geconfronteerd met een enorme toename van het aantal burgers dat hun land verliet om te vechten tegen islamitische groeperingen zoals Daesh. Deze mensen worden jihadtoeristen genoemd: moslimburgers die hun land verlaten om deel te nemen aan een oorlog die hen niet aangaat.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Interessant is dat niet alle jihadtoeristen vechten. Net als gewone reizigers, zijn de meeste er alleen voor sightseeing. Ze dienen geen ander doel dan om de gelederen van de terreurgroep op te blazen en misschien op te scheppen dat ze terroristen zijn. Osama bin Laden was een jihad-toerist. Hij verliet Saudi-Arabië om tegen de moedjahids te vechten tijdens de Sovjetbezetting van Afghanistan. De rijen van de moedjahedien waren vol jihadtoeristen.

De meeste landen blijven sceptisch over de gevolgen op de lange termijn als hun burgers naar andere landen reizen voor de jihad. Ze zijn bang dat sommige van deze terroristische toeristen naar huis zullen terugkeren als de oorlog voorbij is of gewoon niet kunnen omgaan met hun eigen moeilijkheden om lokale terroristische aanslagen uit te voeren.

9- Sloppenwijk Toerisme

Sloppenwijk-, avontuur-, realiteits- of armoedetoerisme betekent een vorm van toerisme voor diegenen die gewoon hun nieuwsgierigheid willen bevredigen. Sloppenwijktoeristen bezoeken de bruisende, armoedige sloppenwijken van een land om te zien hoe ze eruit zien. Populaire bestemmingen zijn Manilla in de Filippijnen, Rio de Janerio in Brazilië en Mumbai in India.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Touroperators hebben een toename van sloppenwijktoeristen opgemerkt en hebben speciale reisarrangementen ontwikkeld om deze mensen aan te spreken. Het sloppenwijktoerisme is echter omstreden. Voorstanders zeggen dat het een manier is om het bewustzijn van armoede te vergroten, terwijl mensen die tegen zijn, zeggen dat het slechts een excuus is om naar de armen te kijken.

Interessant genoeg was het sloppenwijktoerisme populair in de Verenigde Staten. Gedurende de 19e eeuw gingen rijke en nieuwsgierige Londenaren naar de prostitutie en drugsverslaafde sloppenwijken in New York en San Francisco. In die tijd ontwikkelde zich een hele industrie rond sloppenwijktoerisme, met touroperators die acteurs inhuren om zich voor te doen als drugsgebruikers en bendeleden. Sommige acteurs kregen meer aandacht en namen deel aan vuurgevechten op straat om de onwetende toeristen te plezieren.

8- Zelfmoordtoerisme

Hulp bij zelfdoding, het helpen van iemand die zelfmoord pleegt, is in sommige landen illegaal. Maar niet in Zwitserland. Zwitserland is vandaag getuige van een nieuw type bezoeker: zelfmoordtoeristen. Zelfmoordtoeristen zijn mensen die vanuit hun land reizen om toegang te krijgen tot ondersteunde zelfmoorddiensten in Zwitserland.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Zelfmoordtoerisme is net zo controversieel als hulp bij zelfdoding en regelmatige zelfmoorden. Voorstanders van zelfmoordtoerisme zullen er vaak op wijzen dat de meerderheid van de toeristen lijdt en wil sterven. Waarom zouden ze anders van een ver land naar Zwitserland reizen, waar ze geen familie of verwanten hebben, alleen om hen te helpen sterven? Voorstanders zeggen ook dat zelfmoordtoerisme alleen kan worden voorkomen als toeristen in hun thuisland zelfmoord mogen plegen.

7- Experimenteel toerisme

“Experimenteel toerisme” is een zeer uitgebreide uitdrukking voor het proberen van iets nieuws. Er is geen vaste en vaste regel over wat als experimenteel toerisme kan worden aangemerkt, aangezien elke ongebruikelijke vorm van excursie ertoe doet. Je hoeft je geboorteplaats niet te verlaten om een ​​experimentele toerist te worden. Een reis naar de luchthaven van uw stad kan worden omschreven als experimenteel toerisme.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Als u besluit uw stad te verlaten, is een reis naar de regeringsgebouwen in de nabijgelegen stad een experimenteel toerisme. Als je iets onconventioneler wilt, kun je een kaart van een stad nemen, een lijn op de straten tekenen en die lijn in de echte wereld volgen. Of je kunt met je ogen dicht een nieuwe stad bezoeken en je tijdens je reis laten begeleiden door je vriend. Nogmaals, geblinddoekt ga je weg, zodat je de stad nooit ziet.

6- Ramptoerisme

Ramptoeristen zijn mensen die naar gebieden reizen die zijn verwoest door natuurrampen of door de mens veroorzaakte rampen. Een alternatief voor dit toerisme heet dark toerisme. Toeristen zijn alleen geïnteresseerd in het bevredigen van hun nieuwsgierigheid en het direct zien van de gevolgen van de ramp.

Onder de populaire toeristische attracties voor rampen in de VS, II. Pearl Harbor en Gettysburg, Pennsylvania, werden tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Japanners gebombardeerd. Gettysburg was het dodelijkste slagveld in de Amerikaanse burgeroorlog, met meer dan 50.000 slachtoffers in slechts drie dagen. Andere rampzalige toeristische attracties zijn onder meer de plaatsen waar Abraham Lincoln en Martin Luther King zijn omgekomen.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Buiten de VS zijn er ook concentratiekampen die worden gerund door Hiroshima, Pompeii en de nazi’s. Ramptoeristen gaan niet alleen over geschiedenis. Ze trekken ook gemakkelijk naar gebieden die zijn getroffen door rampen zoals orkanen, tornado’s en misschien oorlog. Veel mensen hadden New Orleans bezocht om de gevolgen van de verwoestende orkaan Katrina te zien.

In 2015 bood een reisbureau in Rusland aan om ramptoeristen naar Syrië te brengen, zodat toeristen de aanhoudende oorlog direct konden zien. Hoewel het grootste deel van de tour zich zal concentreren op de troep achterin, zei het bureau dat het van plan is om mensen naar voren te krijgen als ze de kans krijgen. De Syrische regering wil dat toeristen ondanks de oorlog het land binnenkomen en blijft het land promoten als toeristische attractie.

5- Sekstoerisme

Zoals de naam al doet vermoeden, zijn sekstoeristen toeristen die voor seks naar een ander land reizen. Toeristen reizen vaak van een ontwikkeld land naar een minder ontwikkeld land. Vroeger was het een bijzondere plek voor westerse toeristen, maar tegenwoordig komen er meer sekstoeristen uit China, Japan, Korea en Taiwan.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Populaire sekslanden zijn Cambodja, Thailand, Filippijnen, Bangladesh, Jamaica en Dominicaanse Republiek. Sekstoerisme is zo belangrijk voor de economieën van landen als Thailand dat het ongeveer 12 procent van hun bruto binnenlands product bijdraagt. Toeristen willen seks hebben in totale vrijheid, zonder zich zorgen te maken over wat er zou gebeuren als ze in hun thuisland waren.

Sekstoerisme is niet onbetwistbaar. De belangrijkste oorzaak van mensenhandel is eigenlijk prostitutie. Prostitutie en sekshandel worden vaak gerund door criminelen. Prostituees kunnen vaak niet praten omdat prostitutie technisch nog steeds illegaal is in de doellanden.

4- Wapentoerisme

In tegenstelling tot de VS staat niet elk land zijn burgers toe om aanvals- en sluipschuttersgeweren te nemen. In sommige landen is het bijna onmogelijk om een ​​pistool te kopen. Sommige Australische, Aziatische en Europese burgers die vuurwapens willen gebruiken, reizen naar de VS.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Niet alle geweertoeristen komen naar de VS als geweertoerist. Sommigen zijn regelmatige reizigers die pistooltoeristen worden zodra ze besluiten hun nieuwsgierigheid op de schietbaan te lessen. Anderen zijn Amerikanen die geen wapens kunnen kopen of nieuwsgierig zijn naar een bepaald type wapen. Hawaii en Las Vegas zijn populaire toeristische attracties. Hawaii is populairder. Schietbanen huren kinderen in om langs de weg te staan ​​en hun diensten aan toeristen te promoten door flyers te plaatsen. Geïnteresseerde toeristen, die nog nooit eerder een pistool hebben gebruikt, worden naar indoor schietbanen gebracht waar ze vier verschillende wapens kunnen gebruiken, afhankelijk van het pakket dat ze kiezen.

3- Atom Toerisme

Zoals je aan de naam kunt raden, concentreert atoomtoerisme zich rond kernwapens. Atoomtoeristen bezoeken vaak nucleaire musea, gebieden die belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kernwapens of gebieden die zijn verwoest door het instorten van kernwapens of kernreactoren.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Populaire locaties in de VS zijn onder meer het Titan Missile Museum in Tucson, Arizona, waar oude nucleaire raketten zijn opgeslagen. Hier kunnen nieuwsgierige toeristen zelfs een raketsilo betreden. Er is ook de Trinity-testlocatie in New Mexico, waar op 16 juli 1945 de eerste atoombom tot ontploffing werd gebracht. Toeristen mogen slechts twee keer per jaar op geselecteerde data binnenkomen en kunnen zelfs de exacte plek bezoeken waar de bom tot ontploffing is gebracht.

Er zijn ook de Hanford Nuclear Reserve, waar de eerste kernreactor werd gebouwd en plutonium werd geproduceerd voor de eerste atoombom, en het American Science and Energy Museum, waar het werd verrijkt in Oak Ridge, Tennessee. Een andere is het National Museum of Nuclear Science and History in Albuquerque, New Mexico, waar nieuwsgierige toeristen meer te weten kunnen komen over kernreactoren.

Buiten de VS, het Nagasaki Atomic Bomb Museum en toeristen ‘II. Er is het vredesgebied van Hiroshima waar hij meer te weten kan komen over de bommen die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. In Oekraïne kunnen toeristen gebieden rond Tsjernobyl bezoeken die in 1986 door een kernsmelting zijn getroffen. De tour omvat een bezoek aan het verlaten stadje Pripyat, verlaten na de meltdown.

2- Drugstoerisme

Drugstoerisme wordt steeds meer een sector in drugsproducerende landen zoals Colombia, en verlaat je land met de intentie om drugs te maken. Westerse en Australische toeristen gaan meestal naar Colombia om cocaïne te kopen en te gebruiken.

Cocaïne is in Colombia erg goedkoop, althans naar westerse maatstaven. In Australië wordt een gram cocaïne verkocht voor $ 300. Het varieert van $ 7 tot $ 15 in Colombia. Het is ook gemakkelijk om cocaïne te kopen omdat het in Colombia op straat wordt verkocht.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Verkopers hangen vaak rond in gebieden die door buitenlanders worden bezocht. Of ze kunnen langs de weg worden geplant door kauwgom te kauwen en cocaïne te verstoppen voor kopers die weten wat het is. De politie valt drugsdealers zelden lastig, op voorwaarde dat ze steekpenningen krijgen. Soms neemt de politie toeristen mee naar drugs om voor slechts $ 1 omkoping te krijgen.

1- Tombstone Toerisme

Tombstone-toeristen zijn reizigers die graag begraafplaatsen bezoeken. Hoewel dit vaak begraafplaatsen omvat die de overblijfselen van beroemde personen of nationale helden bedekken, kan elke begraafplaats met een interessante geschiedenis zeker een bestemming zijn. Populaire begraafplaatsen die door grafsteentoeristen worden bezocht, zijn onder meer de Arlington National Cemetery in Washington, DC en de begraafplaats Pere Lachaise in Parijs.

10 onconventionele gevaarlijke soorten toerisme

Op de begraafplaats Pere Lachaise is het graf van zanger Jim Morrison. Toeristen laten hun halfgerookte sigaretten vaak op hun graf liggen. Een andere beroemde inwoner van Pere Lachaise is schrijver Oscar Wilde. Er zijn duidelijk veel vrouwelijke fans omdat ze altijd briefjes en servetten met lippenstift achterlaten.

Grafsteentoerisme is niets nieuws. Het Victoriaanse tijdperk is sinds Engeland gebruikelijk. De Victoriaanse Engelsen hadden gevoel voor begraafplaatsen en bouwden een groot deel van de Engelse begraafplaatsen. Mensen I. en II. Na de rampen van wereldoorlogen begon hij weg te blijven van begraafplaatsen

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button