ReizenTechnologie

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Een van de tegenstrijdigheden van onze reputatie-reizen is dat wanneer we afhankelijker worden van onze mobiele telefoons dan ooit tevoren, het gebruik ervan moeilijker en duurder is. Kaarten, reisroutes downloaden, toegang tot hotel- en taxicontacten, vele andere dingen waarvoor internet nodig is … Maar als u niet het juiste telefoonbedrijf gebruikt, zal dataroaming buiten Noord-Amerika vrij duur zijn.

Zelfs als u een lokale simkaart gebruikt, kunnen prepaiddatabetalingen lager zijn dan wanneer u deze thuis gebruikt. Er zijn veel manieren om minder gegevens uit te geven wanneer u uw telefoon normaal gebruikt.

Google Chrome gebruiken

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Google’s populaire browser Chrome is geschikt voor zowel iOS en Android als desktopbesturingssystemen. Een van de handigste mobiele-specifieke functies is dat het de hoeveelheid overgedragen gegevens vermindert door op de knop Gegevens opslaan te drukken met 50%.

Google doet dit met compressieverwerking, wat een snellere verzending van afbeeldingen en berichten betekent die Google eerder naar uw telefoon heeft gestuurd en minder quota-uitgaven. Er is zelfs een paneel dat laat zien hoeveel gegevens u de afgelopen maand heeft opgeslagen.

Opera Mini gebruiken

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Opera mini is een alternatieve browser voor je Android, iOS en gewone telefoons. Het verzendt het via zijn eigen servers om te worden gecomprimeerd voordat het wordt gedownload. Ook is er een dashboard om te zien hoe effectief het is.

Het beweert tot 90% aan gegevens te besparen in vergelijking met andere browsers. Er is een advertentieblokkering geplaatst waardoor het sneller is.

Offline apps downloaden

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Natuurlijk, zelfs beter dan het verminderen van het datagebruik, is geen van hen gebruiken. Het zal u misschien verbazen hoeveel er zijn wanneer u gewoonlijk zoekt naar offline versies van apps.

Alles, van walkthrough tot valutaconversie, stadsgidsen voor vertaling en meer, is offline beschikbaar. Deze apps werken gedeeltelijk of volledig zonder internetverbinding en je kunt de laatste informatie synchroniseren wanneer je wifi hebt.

Offline kaarten gebruiken

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Navigatie-apps behoren tot de handigste dingen op uw telefoon wanneer u reist. Maar door toegang tot data

In plaats daarvan kunt u kaarthulpmiddelen offline gebruiken, zoals Citymaps2Go of Here WeGo, waarmee u land- en territoriumkaarten kunt downloaden.

Google Maps heeft een vergelijkbare functie, maar u kunt dit een keer doen voor een enkele stad of een kleine regio in plaats van eenmalige kaarten van het hele land.

Gegevenseters blokkeren

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Naast het gebruik van de eerder genoemde apps, zijn er nog veel meer instellingen die u kunt wijzigen om het mobiele datagebruik te verminderen.

Automatische ondersteuning en hulpprogramma’s voor het bijwerken van applicaties zijn enkele van de dingen die het meeste gegevens verbruiken op uw telefoons. Ze kunnen natuurlijk best handig zijn, maar u hoeft dit niet via uw telefooninternet te doen.

Zorg ervoor dat u de automatische update-optie voor Play Store (Android) of App Store (IOS) uitschakelt, of stel deze in om alleen te werken wanneer WI-FI is ingeschakeld.

Doe hetzelfde met iCloud, Google Foto’s en Dropbox. Controleer de instellingen voor elke app zorgvuldig, zodat er alleen automatisch een back-up wordt gemaakt van foto’s, video’s en andere ruimteverslindende bestanden als er een Wi-Fi-verbinding is.

Ten slotte zou het goed zijn om alle andere apps die u hebt geïnstalleerd nogmaals te controleren en het ingebouwde automatische update- of vernieuwingssysteem uit te schakelen, tenzij ze zijn ingesteld om alleen via wifi te werken.

Het is verrassend dat ze u vragen apps bij te werken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het aantal apps dat u gaat updaten en hoeveel gegevens u daarvoor gebruikt.

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Beperking van mobiele gegevens voor iOS-applicaties

iOS heeft de mogelijkheid om individueel te beperken welke apps toegang hebben tot mobiele data. Als je een iPhone of iPad gebruikt, ga dan vlak voordat je naar het buitenland gaat naar Instellingen – Mobiel – Mobiele data gebruiken en schakel de toegang uit voor alles wat niet echt nodig is.

Netflix, weer-apps, Spotify en vele andere apps kunnen veilig worden uitgeschakeld totdat u thuiskomt. Als je echt de laatste weersvoorspellingen nodig hebt of onderweg naar je favoriete nummer wilt luisteren, kun je de toegang kort weer inschakelen.

Voorkom dat apps op de achtergrond worden vernieuwd

Ook in iOS is er een functie om Appvernieuwing op de achtergrond uit te schakelen. Deze instelling bevindt zich in het gedeelte Instellingen-Algemeen en voorkomt dat apps op de achtergrond gegevens verzenden en ontvangen.

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Automatisch afgespeelde video’s zijn niet je vrienden

Video’s die automatisch worden afgespeeld terwijl u zich op uw mobiele verbinding bevindt, zullen zonder goede reden veel gegevens gebruiken. Zorg er dus voor dat u zoveel mogelijk apps uitschakelt of beperkt.

Soft Light-modus van applicaties gebruiken

Terwijl grote bedrijven groeiden in de opkomende markt, merkten ze dat oudere telefoons en traag internet veel voorkwamen, en lanceerden ze ter compensatie lichte versies van apps.

Dit is best goed nieuws voor internationale reizigers, maar lichtgewicht applicaties gebruiken bijna altijd minder data dan andere.

Je hebt meer geluk om het op Android te vinden dan op iOS. Als we kijken naar de bekende voorbeelden, Facebook Lite, Twitter Lite en veel Google-producten (inclusief Maps) verzameld onder het merk Go.

10 manieren om minder gegevens te gebruiken tijdens het reizen

Gewoon uitschakelen

Soms kunnen de eenvoudigste opties de beste zijn. Als u helemaal geen mobiele data nodig heeft, schakelt u deze uit. Als u op geen enkele manier verbinding wilt maken, gebruik dan de vliegtuigmodus of als u toegang wilt tot oproepen en berichten, kunt u uw gegevens gewoon uitgeschakeld laten.

Wat het ook is, u kunt er zeker van zijn dat uw gegevens niet worden verspild of dat er zonder uw toestemming een onverwachte rekening bij u thuiskomt.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button