Kinderen en Ouderschap

10 Geweldige Voordelen Van Buitenspellen Voor Kinderen

In deze tijd brengen kinderen steeds meer tijd binnenshuis door. De meeste kinderen zijn vastgelijmd aan televisie, smartphones en andere gadgets. Maar het kijken naar tekenfilms op televisie of het gebruik van telefoons voor eindeloze uren kan hun gezondheid beïnvloeden. Een bankaardappel zijn kan ook leiden tot obesitas bij kinderen. Aan de andere kant kan het spelen van buitenspellen de mentale en fysieke gezondheid van kinderen verbeteren. Blootstelling aan buitenspelen kan ook hun persoonlijkheid vormen en hen helpen essentiële sociale vaardigheden te ontwikkelen. Het is een geweldige manier om ze te helpen levensvaardigheden te ontwikkelen. Lees verder om te weten wat goed spelen van buitenspellen voor uw kinderen kan betekenen.

Voordelen van buitenspelen voor kinderen

Voordelen van buitenspellen zijn er in overvloed voor kinderen van alle leeftijden. Enkele van de voordelen van buitenactiviteiten worden hieronder opgesomd.

1. Het geeft hen de kans om nieuwe dingen te leren.

Het spelen van buitenspellen kan een briljante manier zijn om het leervermogen van kinderen te verbeteren. Ze kunnen belangrijke levenslessen en vaardigheden leren, een probleemoplossende houding ontwikkelen, de natuur gaan verkennen, nieuwe informatie opdoen en een elementair begrip van de wetenschap verwerven. Bovendien, als kinderen buiten leren, zien ze leren als een doorlopende en leuke activiteit en niet als een saaie activiteit die ze in de klas zouden moeten doen.

2. Het kan helpen bij hun fysieke ontwikkeling.

Buitenspelen houdt kinderen actief en kan hun fysieke uithoudingsvermogen en conditie verbeteren. Het spelen van buitenspellen kan ook hun spieren en botten versterken, immuniteit opbouwen en het risico op vele ziekten zoals diabetes , hartproblemen en obesitas verlagen. In de frisse lucht en in de zon zijn, kunnen ze van nature vitamine D krijgen. Langdurig worden blootgesteld aan elektronische gadgets kan het gezichtsvermogen van kinderen schaden. Maar buitenspelen kan hun gezichtsvermogen verbeteren.

10 Geweldige Voordelen Van Buitenspellen Voor Kinderen

3. Het kan hun creativiteit stimuleren.

Zich overgeven aan buitenspellen kan kinderen creatiever maken en hun verbeeldingsvaardigheden vergroten. In de open lucht en omringd door planten en bomen en andere objecten kunnen de verbeeldingskracht van een kind stimuleren en hun creativiteit aanboren.

4. Het kan hen helpen sociale vaardigheden te verwerven.

Kinderen die tijd buitenshuis doorbrengen en spelletjes met elkaar spelen, hebben de neiging om effectief met andere kinderen om te gaan, in tegenstelling tot kinderen die binnen blijven en geïsoleerd en teruggetrokken zijn. Als uw kind meer tijd binnenshuis doorbrengt en in een eigen schelp leeft, moet u hem aansporen om uit te gaan en met andere kinderen te spelen. Als kinderen nieuwe vrienden maken, om de beurt spelen zonder toezicht van volwassenen, of gewoon met elkaar praten, verwerven en verbeteren ze hun sociale en communicatieve vaardigheden zonder het te beseffen. En deze vaardigheid kan hen in de toekomst helpen.

5. Het kan hen helpen een positieve houding te ontwikkelen.

Kinderen die buiten spelen, hebben de neiging om een ​​positieve levenshouding te ontwikkelen en hebben een rustiger en gelukkiger karakter. Buiten spelen biedt ook een geweldige kans om hun energie op een zinvolle manier te kanaliseren.

10 Geweldige Voordelen Van Buitenspellen Voor Kinderen

6. Het helpt bij de persoonlijkheidsontwikkeling.

Buitenspeelhulpmiddel in de persoonlijkheid van een kind. Ze leren onafhankelijk en onafhankelijk te zijn. Ze leren omgaan met noodsituaties, tegenslagen etc., zonder toezicht van volwassenen. Dit wekt vertrouwen in hen en stelt hen in staat om later levenssituaties aan te pakken. Buitenspelen helpt hen ook kwaliteiten te ontwikkelen zoals discipline, sportiviteit en leiderschap – die allemaal later in het leven nuttig zijn.

7. Het helpt de aandachtsspanne bij kinderen te verbeteren.

Het spelen van buitenspellen kan ook de aandachtsspanne bij kinderen verbeteren. Door buitenspellen te spelen, zullen de concentratie en waarnemings- en redeneervaardigheden van uw kind verbeteren. Kinderen met ADHD (aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit) kunnen ook profiteren van buitenspelen – het kan ook hun aandachtsspanne verbeteren.

8. Het versterkt hun motoriek.

Door deel te nemen aan buitenspellen kunnen kinderen hun grove en fijne motoriek ontwikkelen. Ze bereiken een betere behendigheid, coördinatie en balans door buitenspellen te spelen.

9. Het verbetert hun liefde voor de natuur.

Kinderen die veel tijd buitenshuis doorbrengen, zijn wellicht meer geneigd om een ​​levenslange band met de natuur op te bouwen. 10 Geweldige Voordelen Van Buitenspellen Voor Kinderen

10. Het zorgt ervoor dat ze een gezondere levensstijl leiden.

Kinderen die productief bezig zijn met buitenspellen zullen later in hun volwassenheid vaker een evenwichtige en gezonde levensstijl leiden. Ze hebben goede besluitvormingsvaardigheden. Ze leren zichzelf uit te dagen en verleggen hun beperkingen en worden zo beter in risicobeoordeling.

Zijn er nadelen aan buitenspellen?

Overtolligheid van alles kan slecht zijn. Evenzo is te veel van het spelen van buitenspellen misschien niet zo’n goed idee. Enkele van de waarschijnlijke nadelen van buitenspellen kunnen zijn:

  • Kinderen die buitensporig buitenactiviteiten gebruiken, hebben de neiging hun studies te verwaarlozen. Het is belangrijk dat ze ook voldoende tijd besteden aan academici.
  • Soms oefenen kinderen zichzelf uit vanwege hun liefde voor buitenspelen. Lang buiten spelen kan tot fysieke belasting leiden.
  • Meestal spelen kinderen buitenspellen zonder toezicht van volwassenen, wat aanleiding kan geven tot bezorgdheid over hun veiligheid en over waarschijnlijk letsel tijdens het spelen.
  • Ouders zouden er bijzondere aandacht aan willen besteden dat buitenspellen elke vorm van spelen moeten promoten.

Kinderen aanmoedigen om buiten te spelen

Buitenspelen leuk maken voor kinderen kan hen motiveren om buitenspellen en sporten te beoefenen. U kunt proberen het favoriete speelgoed van uw kind, zoals boetseerklei, raceauto’s, ballen, enz. Mee naar buiten te nemen en ze aan te moedigen om ze op een andere manier te verkennen en ermee te spelen. Hier zijn enkele tips die u kunt volgen om uw kind aan te moedigen om buiten te spelen.

  1. Het goede voorbeeld geven – De beste manier om kinderen aan te moedigen om buitenspellen te spelen, is door met ze te spelen. Je kunt een interessante activiteit starten, zoals het bouwen van een vogelvoeder of het schilderen van een muur. Wanneer uw kind u iets leuks ziet doen, wil hij misschien met u meedoen en plezier met u maken.

10 Geweldige Voordelen Van Buitenspellen Voor Kinderen

2. Loop naar een nabijgelegen markt of een park in plaats van te rijden – Ja, dit zal uw kind aanmoedigen om ook buitenspellen te spelen. Neem je kind mee en laat hem de natuur observeren en andere kinderen die in het park spelen. Door naar andere kinderen te kijken, kunnen uw kinderen nieuwsgierig worden en zouden ze ook mee willen doen. Terwijl hij naar de bibliotheek loopt, ziet hij mogelijk een voorwerp of een herkenningspunt onderweg en kan hij vragen stellen. U kunt van de gelegenheid gebruik maken om toe te voegen aan zijn kennisbank.

3. Neem je kind mee voor uitjes. Je kunt verschillende buitenactiviteiten plannen, zoals een strandtrip, een bezoek aan een botanische tuin of een boerderij om de interesse van je kind te wekken. Je kunt uitdagingen voor hem creëren, zoals een speurtocht of een obstakeltaak en hem later op passende wijze belonen. Als u uw kind meeneemt om te wandelen, kamperen of kajakken, kan hij ook geïnteresseerd raken in buitenactiviteiten!

4. Maak het buitenspeelgoed niet te ‘educatief’ of ‘academisch’ – Zorg ervoor dat uw kind plezier heeft terwijl hij buitenshuis is. Je kunt hem nieuwe dingen leren terwijl je buiten bent, maar maak zijn ervaring niet helemaal leerzaam. Laat hem zijn – laat hem spelen! In eerste instantie kun je je kind vergezellen naar parken of natuurpaden, maar hem alleen laten verkennen. Wees in de buurt om in de gaten te houden, maar weersta hem te interfereren en te beheersen. Bied alleen hulp als daarom wordt gevraagd.

De voordelen van het spelen van buitenspellen wegen op tegen hun nadelen. Probeer een uitnodigende, gunstige speelomgeving te creëren om uw kind aan te moedigen om buiten te spelen. Buitenspellen geven kinderen de kans om hun omgeving met hun zintuigen te ervaren. Laat uw kind leven als een kind – laat hem rondrennen, springen, in bomen klimmen, racen en plezier maken.

Buiten spelen verbetert de concentratie, observatievaardigheden en grove motoriek van een kind. Om ervoor te zorgen dat deze vaardigheden zich op de juiste manier ontwikkelen, samen met andere vaardigheden die uw kind gedurende het hele leven nodig heeft, kunt u zich abonneren op Intellikit , een maandelijks abonnement voor activiteitenboxen voor kinderen. Deze kit combineert leren en plezier, werkt om de hersenen van je kind te scherpen en bevordert de allround ontwikkeling door middel van interactieve activiteiten. Schrijf u in, voer de leeftijd van uw kind in en ontvang elke maand een pakket voor de deur!

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button