Kinderen en Ouderschap

10 Geweldige Buitenschoolse Activiteiten Voor Kinderen

Ondanks de lange schooldag zal uw kind niet tevreden zijn als dat alles is wat het heeft om haar de hele dag te stimuleren. Hier spelen buitenschoolse activiteiten een rol. Na een tussendoortje en wat rust, zal uw kind veel baat hebben bij een niet-academische activiteit waarin ze geïnteresseerd is. Ze kan iets kiezen zoals sport, schaakclubs, dansclubs, boekenclubs, muziekclubs, enzovoort. Je kind zal zeker iets vinden dat ze leuk vindt!

Academische activiteiten zijn vaak niet gericht op algemene ontwikkeling, en daarom moet elk kind betrokken zijn bij één buitenschoolse activiteit. Kinderen leren vaak ook andere belangrijke levensvaardigheden zoals teamwerk, probleemoplossende vaardigheden en andere dingen die ze nodig hebben om op te groeien tot evenwichtige volwassenen.

Scholen hebben pogingen ondernomen om dergelijke omgevingen voor kinderen te maken, en er zijn dus verschillende opties waaruit uw kind kan kiezen, zoals schoolgroepen, dansteams en sportteams. Ze kunnen zelfs lid worden van het schoolkrantenteam en hun schrijfvaardigheid verbeteren. Het is meestal tijdens buitenschoolse activiteiten dat kinderen anderen van hun leeftijd vinden die gemeenschappelijke interesses hebben en levenslange vriendschappen worden gesmeed.

Elk kind heeft een andere persoonlijkheid en die persoonlijkheden moeten op een positieve manier worden gevoed. Als kinderen niets constructiefs te doen hebben, hebben ze de neiging kattenkwaad uit te halen, iets dat met de juiste begeleiding kan worden vermeden. Hier hebben we een lijst met buitenschoolse activiteiten voor kinderen en wat uw kind van hen kan leren om u te helpen bij het nemen van uw beslissing.

1. Muziek

Sommige kinderen leren instrumenten spelen, terwijl anderen liever zingen. Sommigen zijn goed in beide. Er zijn zoveel instrumenten om uit te kiezen dat u vast en zeker iets zult vinden dat bij uw kind past en dat ze leuk zal vinden.

Wat uw kind zal leren

Er is een zekere vrijheid in muziek , en veel kinderen vinden er vreugde in om deze reden. Niet alleen dat, kinderen hebben ook de neiging om veel te leren over geschiedenis en cultuur terwijl ze iets leren zoals het bespelen van een muziekinstrument of zingen, vooral als het in het klassieke genre is.

2. Dans

Zelfs onder dans zijn er zoveel soorten om uit te kiezen dat uw kind zeker de perfecte pasvorm zal vinden. Ze geeft misschien de voorkeur aan klassieke volksdansen, of ze wil misschien de meer eigentijdse stijlen leren, zoals hiphop of lyrische dansstijlen.

Wat uw kind zal leren

Dit is een andere activiteit die kinderen leert over cultuur als ze kiezen voor de meer klassieke dansgenres. Dans is iets dat je kind fysiek en mentaal helpt ontwikkelen, omdat de meeste vormen van dans discipline en uithoudingsvermogen vereisen.

3. Sport

Sporten zoals voetbal, basketbal, cricket en softbal vereisen teamwerk en veel energie, maar als dit soort sport niet klinkt alsof het bij je kind past, zijn er andere opties zoals tennis, badminton en golf die uw kind kan proberen.

Wat uw kind zal leren

In sporten als basketbal en voetbal leren kinderen hoe ze goed kunnen werken in een team, hoe ze kunnen strategiseren en hoe ze hun uithoudingsvermogen kunnen opbouwen. Elke sport heeft uw kind iets goeds te bieden, of het nu in teams of individueel wordt gespeeld. Sport is geweldig voor competitieve kinderen.

4. Schilderen en schetsen

Misschien is uw kind een bloeiende kunstenaar. Spelen met kleuren is erg leuk en het maken van verschillende kunstwerken kan iets zijn waar uw kind de voorkeur aan geeft boven meer onstuimige activiteiten.

Wat uw kind zal leren

Uw kind zal haar creatieve vaardigheden verbeteren, , aangezien haar brein de gebieden die met creativiteit verbonden zijn, zal ontwikkelen naarmate ze meer wordt blootgesteld aan en werkt met creatieve dingen. Schilderen en tekenen kan ook helpen bij het ontwikkelen van probleemoplossende vaardigheden.

5. Ambachten, aardewerk en beeldhouwen

Werken met klei en iets maken met hun handen kan kinderen een gevoel van voldoening geven dat niet door zomaar een activiteit wordt gevonden. Klei kan een therapeutisch effect hebben en kan uw kind uren bezig houden.

10 Geweldige Buitenschoolse Activiteiten Voor Kinderen

Wat uw kind zal leren

Uw kind gaat haar zintuiglijke en motorische vaardigheden ontwikkelen door middel van creatieve werken. Kinderen leren over vormen, de driedimensionale wereld en geduld om een ​​goed eindresultaat te zien.

6. Vechtsporten

Hoewel de verschillende stijlen van gemengde vechtsporten zoals judo, Tae Kwan Do, karate en anderen je misschien aan geweld doen denken, is wat deze echt leren discipline en hoe je je kracht kunt beheersen, in plaats van het hanteren van je kracht het voor geweld.

Wat uw kind zal leren

Martial Arts leren zelfbeheersing en zelfdiscipline, aspecten die kinderen ten goede zullen komen die lijden aan ADHD , aangezien dit juist de vaardigheden zijn die in hen onderontwikkeld zijn. Ze helpen ook bij het verbeteren van socialisatievaardigheden en fysieke ontwikkeling bij uw kind .

7. Naaiklassen

Naaien is misschien niet iets dat bij veel mensen opkomt voor een buitenschoolse activiteit, maar het is wel een vaardigheid die erg handig is. Veel kinderen groeien op met een passie voor mode en dit kan voor hen een zeer handige eerste stap zijn voor hun toekomst.

Wat uw kind zal leren

Kinderen zullen hun creatieve vaardigheden ontwikkelen en ook hun zelfrespect opbouwen. Naaien is net zo creatief als schilderen of beeldhouwen, en het moet worden opgemerkt dat het erg leerzaam kan zijn voor kinderen die toekomstige ontwerpers willen worden.

8. Boekenclub

Boekenclubs zijn een geweldige manier voor kleine boekenwurmen om hun plezier te hebben en te socializen met andere boekenliefhebbers.

Wat uw kind zal leren

Er zijn veel dingen te winnen bij een boekenclub. Niet alleen leert de literatuur zelf uw kind veel over de wereld, de manier waarop het werkt en nog veel meer, maar het helpt ze ook om hun leesvaardigheid en vocabulaire te ontwikkelen, wat een enorme impact zal hebben op hun schrijfvaardigheid.

9. Kookles

Kooklessen zijn geweldig voor kinderen omdat ze niet alleen een essentiële vaardigheid zijn, maar ook een gebied waar ze hun creativiteit kunnen uiten.

Wat uw kind zal leren

Dit heeft nogal wat voordelen, aangezien het koken van voedsel iets is dat kinderen zal helpen focus en creativiteit te ontwikkelen en hen ook nuttige vaardigheden bij te brengen, zoals het omgaan met scherpe messen. Het leert ze ook over verschillende ingrediënten en hoe ze gezonde en uitgebalanceerde maaltijden kunnen bereiden, allemaal met het gezelschap van anderen van hun leeftijd.

10. Drama Club

Je kleine drama-koningen en -koninginnen zullen deze geweldig vinden, omdat het een leuke en productieve manier is om hun dramatische energieën te gebruiken.

Wat uw kind zal leren

Dramaclub helpt uw ​​kind fysieke, artistieke, sociale en openbare spreekvaardigheid te ontwikkelen. Het helpt ook om het geheugen en de improvisatievaardigheden van een kind te verbeteren. Vaak worden verlegen kinderen met acteertalent zelfverzekerder en socialer door een toneelclub.

11. Chess Club

Een geweldige extra-curriculaire activiteit voor kinderen. Als je kind eenmaal schaak onder de knie heeft, is er geen weg meer terug. Veel scholen hebben schaakclubs en er kunnen zelfs schaakclubs in uw buurt zijn. Zo niet, leer je kind en haar vrienden het spel en ze kunnen onderling oefenen. In haar vrije tijd zie je haar vaak oefenen en schaken.

Wat uw kind zal leren

Kinderen leren strategie, geduld en timing door dit spel te spelen. Schaken zal ook haar vaardigheid in deductie verbeteren, terwijl ze probeert de strategie van haar tegenstander af te leiden en te verslaan.

12. Een taal leren

Naarmate een persoon ouder wordt, wordt het moeilijker om een ​​nieuwe taal te begrijpen. De hersenen van kinderen ontwikkelen zich nog steeds, wat de perfecte gelegenheid is om ze kennis te laten maken met vreemde talen. Schrijf je kind in voor weekend- of avondlessen, wat zelfs kan helpen om een ​​carrière in vertaling of vertolking op gang te brengen.

Wat uw kind zal leren

Het leren van een nieuwe taal is altijd nuttig. Kinderen worden blootgesteld aan nieuwe culturen en het is gemakkelijker voor hen om de taal beter op te pikken dan volwassenen. Een nieuwe taal verruimt de geest van uw kind.

Er zijn veel mogelijkheden voor naschoolse activiteiten voor kinderen. Praat met je kind over haar interesses en kijk wat ze leuk vindt. Kinderen met een hoge energie geven misschien de voorkeur aan sport of dans, terwijl kinderen met een lage sleutel de voorkeur geven aan rustigere activiteiten zoals boekenclubs, kooklessen of misschien aardewerk.

Als je een algemeen idee hebt van wat je kind wil, kun je wat onderzoek doen om te zien wie deze lessen bij jou in de buurt geeft, en dan de tijd nemen om de plaats met je kind te bezoeken terwijl een klas in vergadering is en kijken of ze vindt het een stimulerende en comfortabele omgeving.

Hier zijn een paar dingen om op te letten:

  • Een ruimte die schoon en groot genoeg is voor alle kinderen.
  • Goede voorzieningen zoals goede ventilatie als er een schilderles aan de gang is, omdat de dampen van de terpentijn schadelijk kunnen zijn; of genoeg naaimachines in een naailes.
  • Het personeel moet vriendelijk en enthousiast zijn. Het is altijd het beste om ze naar iemand te sturen die naar behoren is gecertificeerd.
  • Kijk of de kinderen in de klas gelukkig zijn en eruit zien alsof ze niet alleen plezier hebben, maar iets leren.

Hoewel onderwijs belangrijk is, is al het werk en geen spel voor een kind geen manier om te blijven. De buitenschoolse activiteiten van kinderen bieden een manier om wat energie af te voeren, terwijl ze ook educatief en nuttig zijn voor hun ontwikkeling. De plaats waar u uw kind naartoe stuurt, is erg belangrijk, omdat u ze nooit ergens naartoe moet sturen waar ze kunnen worden blootgesteld aan iets dat hun creativiteit kan schaden in plaats van het te koesteren.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button