Strand reizen

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen

Het is leuk om alle seizoenen in Parijs te verkennen. Maar de lente, zoals Sinatra zegt, is de tijd om de charme van Parijs te onthullen: de Parijzenaars, gestimuleerd door de bloesems van de kastanjetuinen, de bloemen die bloeien in de stadsparken, de platanen en de terrasjes, blijven buiten om het zachte te ervaren. warme dagen van de lente.

Hier zijn de top 10 dingen om te doen in Parijs in de lente …

EIFFELTOREN

In het voorjaar omarmt de Eiffeltoren enthousiast de lenteblauwe lucht, en in de winter verdwijnt hij vaak in de mist. Op heldere lentedagen 324 m. hoge toren is opmerkelijk vanuit elke hoek. Met de glazen vloerbedekking op de 1e verdieping is het zicht op Parijs onder je voeten nog scherper.

U kunt lunchen bij 58 Tour Eiffel of Le Jules Verne om vanaf de toren een beter zicht op het stadspanorama te krijgen. Als je het gevoel wilt hebben dat je door de blauwe lucht loopt, kun je Les Ombres of het comfortabelere Café Branly als alternatief overwegen.

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen
Gotisch wonder van Parijs, Cathédral Notre Dame de Paris, genietend van de lentezon

EILANDEN

Twee historische plekken, Stle St-Louis en Île de la Cité, zijn perfect voor een lentewandeling. Deze twee eilanden in de Seine zijn een charmante plek vol ouderwetse boetieks en autovrije straten. Begin bovenaan met het penthouse van de Cathédrale Notre Dame en ontspan vervolgens op een bankje onder roze kersenbloesems in de Seine-side-tuin van het Jean XXIII-plein.

Ramen in de Notre Dame en het nabijgelegen Sainte-Chapelle schitteren in deze tijd van het jaar met zonlicht. Koel daarna af met een ijsje van de beroemdste ijsmachine van Parijs, Berthillon.

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen
De immer populaire Jardin du Luxembourg verbergt prachtige sculpturen zoals de Medici-fontein.

LUXEMBURG TUIN

In dit legendarische stadspark is in het voorjaar iets te doen in Parijs, terwijl je op een ligstoel ligt en salie nipt. Het achtervolgen van een oude houten zeilboot rond het Grand Bassin-meer in het park is een geweldig tijdverdrijf voor kinderen sinds de jaren 1920. In het Théâtre du Luxembourg worden poppenshows gehouden en in het Musée du Luxembourg, beide in het park, worden kunsttentoonstellingen gehouden.

RODIN MUSEUM

De sculpturen in het 18e-eeuwse herenhuis zijn van wereldklasse (mis de sculpturen van Rodin L’Eternel Printemps-Eternal Spring en The Kiss niet) en de museumtuinen zijn de meest memorabele. Terwijl de rozen samensmelten met ‘The Thinker’ en andere iconische werken, bieden de zalen een rustige uitstraling tussen de lentebloemen.

Andere kunstmusea met prachtige tuinen zijn het Musée du Quai Branly; Musée de l’Orangerie in de populaire Jardin des Tuileries; en Musmot Marmottan-Monet, de thuisbasis van ’s werelds grootste collectie werken van Monet (Franse schilder), met uitzicht op de prachtige lokale Jardin du Ranelagh.

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen
Loop door de onvergetelijke lentetuinen van Rodin’s Museum

NACHT VAN MUSEA

De Nuit des Musées (Museumnacht), geopend voor het publiek in mei van het jaar, is een belangrijke gelegenheid om kennis te maken met een van de musea van Parijs en blijft tot laat open en de toegang is gratis.

CAFE CULTUUR

Bekijk de wereld met een kopje koffie of een apéro (aperitiefje) op een van de terrassen van een van de cafés in de stad. Er is geen betere tijd dan de lente om tijd door te brengen in Parijse cafés. De kachels worden dit seizoen verwijderd en de tafels woekeren.

Traditionele buurtcafés, Le Petit Fer à Cheval en Café Charlot in Le Marais met zonnige terrassen en bistrostoelen netjes gerangschikt met regelmatige tussenpozen; Le Progrès met sfeer in Montmartre; Voetstappen van Café Saint Régis, Notre Dame; Café La Palette, waar kunst stopt en fashionista’s samenkomen op de linkeroever. De Marché Ste-Catherine, gelegen in de schemering, is een leuk café om onder kerstverlichting te zitten en te genieten van een bijenstal.

Chez Prune is de café-bar die Canal St-Martin op de kaart zette. Café Marly kijkt uit over de binnenplaats van het Louvre. Zelfgemaakte gemberlimonade vind je op de intieme plek L’Ebouillanté.

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen
Lente in Parijs betekent urenlang zitten op open terrassen

ST-MARTIN-KANALEN

Het rustige, 4,5 km lange St-Martin-kanaal in het noordoosten van Parijs is een alternatieve plek om te bezoeken op een zonnige lentedag. Reflecties in het water zijn perfect. Een wandeling langs het kanaal of voetpaden of tussen boetiekjes creëert een beeld als een filmscène. Passeer kanaalboten onder sluizen en draaibruggen die 90 graden draaien als de boten naderen.

OUTDOOR EETKAMER

De lente in Parijs is een goed seizoen om buiten te zitten en te genieten van de gevarieerde keuken van de stad. De restaurants hebben zelden zitplaatsen buiten, maar goedkope plaatsen doen dat.

Voor een middagpublunch kun je kiezen voor La Mascotte en Upper Crèmerie, die populair zijn in de buurt van de Eiffeltoren. De trendy drukke lunch in Le Marais op de geheime binnenplaats van Derrière, terwijl het terras van het Mini Palais de perfecte optie is om de ouderwetse sfeer van Parijs nieuw leven in te blazen. Populaire adressen op de linkeroever zijn onder meer het informele Le Square en de gastronomische bistro Le Comptoir du Relais van Yves Camdeborde. Chez Nathalie is een goede plek in het 13e arrondissement om te dineren in de moderne Franse keuken.

Openluchtmarkten zoals de Marché Bastille in Parijs wemelen deze tijd van het jaar met verse seizoensproducten en het is een gelegenheid om goederen te verkennen en te kopen voor een parkpicknick.

KASTEEL VAN VERSAILLES

In de prachtige tuinen van het Château de Versailles, het mooiste paleis van Frankrijk, kun je Les Grandes Eaux Musicales (muzikale fonteinshow) bekijken. De seizoensgebonden ‘dansende water’-fonteinshows samengesteld door componisten uit de barok en de klassieke periode zijn een van de meest unieke, magische en belangrijkste bezienswaardigheden van het centrum van Parijs tot Versailles.

10 dingen die je in het voorjaar in Parijs moet doen
Maak een tocht door de prachtige tuinen van het kasteel van Versailles

STRAATPLEZIER

De lente is de fantastische locatie van Parijs voor clowns, gebarenkunstenaars, live sculpturen, acrobaten, roeiers, muzikanten en ander straatentertainment. De beste plekken om een ​​leuke, gratis show te zien zijn onder meer Pont St-Louis nabij Cathédrale Notre Dame, du Tertre in Montmartre, Joachim du Bellay tegenover Georges Pompidou’s Centre Pompidou en Fontaine des Innocents ‘in het 1e district.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button