Goede ideeën

10 Ander Gebruik van Koffie Die u Niet Kent

Velen van ons gooien het terrein weg na het drinken van onze koffie. Voor een beter gebruik van koffie kunnen we echter gemalen en bonen in veel processen gebruiken.

Nu we weten waar we koffie kunnen gebruiken, kunnen we een bijdrage leveren aan onze economie door elk deel van dit dure drankje te gebruiken. In dit artikel onderzoeken we methoden voor het gebruik van koffie en praktische, gemakkelijke 10 .

1. Slechte geuren verwijderen

Wanneer je wat koffiedik in de pot doet en in de koelkast legt, is het mogelijk om vieze geurtjes in je kast te voorkomen. Als je een vieze geur in je handen hebt die niet kan worden verwijderd vanwege voedsel zoals vis, zal het wassen van je koffiedik nadat je ze grondig in je handen hebt gewreven je helpen om van slechte geuren af ​​te komen .

2. Peeling (verwijdering van dode huid)

Koffie kan ook worden gebruikt als peeling dankzij de aardachtige textuur. Je kunt je huid masseren met koffiedik of kleine gemalen koffiebonen om dode huid te verwijderen en cellulitis kwijt te raken. Je kunt wat kokosolie toevoegen aan de koffiedik die je zult gebruiken om cellulitis te verwijderen.

We raden u aan te lezen: Hoe bestrijden we cellulitis?

U dient dit mengsel op uw huid aan te brengen met cirkelvormige bewegingen . U kunt een vergelijkbare methode volgen om dode huid te verwijderen. Hiervoor is het voldoende om het koffiedik en de bonen te mengen met een eetlepel olijfolie en ze een paar minuten zachtjes in de schil te wrijven. Vergeet niet het gebied waar u het masker hebt aangebracht onmiddellijk na deze procedure te wassen.

3. Mestproductie

Koffie kan ook worden gebruikt als kunstmest om planten te versterken. Meststof gemaakt met koffie kan vooral worden gebruikt in planten die zure grond nodig hebben. Omdat koffie elementen bevat zoals koper, kalium, magnesium en fosfor en dit essentiële stoffen zijn voor planten die in zure grond worden geteeld.

Wanneer gemalen koffie wordt toegevoegd aan wortel- en radijszaden, kunnen deze zaden snel en gemakkelijk groeien .

4. Voor glanzend haar

10 Ander Gebruik van Koffie Die u Niet Kent

U kunt ook de gebruikte koffiedik gebruiken om uw haar te laten stralen. Voor mooi en glanzend haar is het noodzakelijk om een ​​mengsel te bereiden vergelijkbaar met de koffie die we hebben bereid om te drinken.

Hiervoor is het voldoende om water en koffiedik bij kamertemperatuur te mengen. Nadat je je haar in de badkamer hebt gewassen, kun je dit mengsel op je haar aanbrengen en 20 minuten wachten. Wanneer je je haar wast, zul je merken dat het glanst.

5. Insecten en dieren weghouden

Een ander gebruik van koffie is om mieren en vooral sommige dieren zoals katten weg te houden, dankzij de scherpe geur. Je kunt droog koffiedik schenken om mieren kwijt te raken.

Als je katten weg wilt houden, kun je koffiebonen mengen met citroen of oranje Je kunt de vlooien ook helpen wegblijven van je dier wanneer je natte koffiebonen of nat koffiedik op de huid van je huisdier aanbrengt.

6. Reiniging

Koffie heeft ook corrosieve en zure eigenschappen. Daarom kan koffie worden gebruikt als een oppervlaktereiniger, vooral in de keuken. Hiervoor is het voldoende om de gemalen koffie te mengen met een beetje zeep en water. U kunt dit mengsel gebruiken op hardnekkige oppervlakken die u wilt reinigen.

7. De lucht in uw kamer verfrissen

10 Ander Gebruik van Koffie Die u Niet Kent

We hebben hierboven vermeld dat koffie vieze geurtjes heeft. Dankzij het sterke aroma kunnen koffiebonen en gemalen echter uw kamer een aangename geur geven en de lucht verfrissen.

Plaats hiervoor gewoon gemalen of bonen van koffie in een zak of geperforeerde doek en laat dit mengsel in de kamer waar u de lucht wilt veranderen. Je kunt ook aromatische oliën of geraspte fruitschil aan de koffie toevoegen om mooie en natuurlijke geuren te verkrijgen.

8. Stofverwijderaar

Een van de meest interessante gebieden voor koffiegebruik is om te profiteren van het stofverwijderende effect. ‘Droge’ koffie kan worden gebruikt op oppervlakken die veel stof en schimmels aantrekken, zoals schoorstenen. Het is hier erg belangrijk dat de koffie droog is omdat vochtige koffie meer schimmel en stof veroorzaakt.

Hiervoor helpen de koffiebonen die u op de stoffige en beschimmelde gebieden schenkt, deze gebieden gemakkelijk schoon te maken.

9. Bescherming van meubels

Een ander interessant gebied van koffiegebruik is meubilair. Wrijf het oppervlak van uw houten meubels grondig met een doek met gemalen koffiebonen of gemalen. Je meubels zullen briljant zijn omdat ze net zijn gekocht.

10. In voedsel

U kunt de verhoogde koffie gebruiken voor het maken van cakes en gebak. Ook bij het kweken van koffie en champignons kan het ook op de bodem van de grond worden geplaatst. Zoals we hierboven vermeldden, spelen de mineralen in koffie een effectieve rol bij de ontwikkeling van sommige groenten en fruit.

Gerelateerde Artikelen

Geef een antwoord

Back to top button